Koeman zag emotionele rentree toptalent Fati: "Hij was erg moe"

28 september 2021, 14:48

Ronald Koeman (58) weet nog niet of en hoelang Ansu Fati woensdagavond tegen Benfica zal gaan spelen in de Champions League. Het supertalent maakte zondag zijn rentree bij FC Barcelona, scoorde en kreeg veel over zich heen. De Nederlandse heeft genoten van zijn talent, maar zag ook dat hij het zwaar had.

"Ansu Fati was gisteren erg moe, ook vanwege de impact die zijn rentree had na de bijna een jaar die hij afwezig was. Vanwege zijn doelpunt, vanwege zijn familie in het stadion", zei Koeman op de persconferentie desgevraagd. "Vandaag heeft hij weer goed getraind. Of hij gaat spelen, hangt af van de staat van de speler. We zullen zien hoeveel minuten hij kan spelen."

Er deden ook verhalen de ronde dat Fati alweer opgeroepen zou worden voor de nationale ploeg van Spanje. "Ik weet er niets van, omdat ik geen bondscoach ben. Maar zoals ik laatst al zei: hij heeft nog een lange weg te gaan. Zondag was een geweldige dag, vooral voor hem. Hij speelde een kwartier en scoorde meteen. Dat was perfect. Maar hij heeft na tien maanden afwezigheid pas vijftien minuten gespeeld en verder alleen getraind met de groep."

Goede wedstrijd tegen Levante

Sowieso was het met een 3-0-overwinning een fijn weekend voor FC Barcelona. "We waren heel goed zonder de bal, we hebben de tegenstander onder druk gezet. We lieten ze niet voetballen. Dit is zoals we het willen zien." Of hij dus voor dezelfde elf kiest – dus geen Frenkie de Jong – tegen Benfica, liet Koeman in het midden. "We spelen vijf wedstrijden in twaalf dagen. Dat is te veel voor elke speler. Dus we moeten met frisse spelers een goed resultaat halen."

Want het tweeluik met Benfica, dat gelijkspeelde tegen Dinamo Kiev in de eerste wedstrijd, is cruciaal voor overleving in de groepsfase van de Champions League, na de nederlaag tegen Bayern München. "We verwachten een moeilijke wedstrijd. Het is een team dat weinig weggeeft. We weten dat ze gevaarlijk zijn in de tegenaanvallen. Daarom is het belangrijk om de bal te hebben. En als we de bal verliezen, moeten we goed georganiseerd zijn in de verdediging", zei Koeman, die het duel zelf overigens niet beslissend vindt. 

Ook werd Koeman nog even gevraagd naar Luuk de Jong, die afgelopen weekend zijn eerste doelpunt maakte namens de Catalaanse grootmacht. "Het binnenhalen van Luuk was op het laatste moment om onze aanval te versterken, ook vanwege de vele blessures die we voorin hadden. Hij is een voetballer die ons veel kan brengen en hij is anders dan de spitsen die we hebben. Hij deed het dit weekend goed, scoorde en heeft ook ervaring in de Europese competities."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen