Rentree Vloet zorgt voor 'gemixte emoties' bij Heracles

15 januari 2022, 22:17

Heracles Almelo speelde zaterdagavond doelpuntloos gelijk tegen NEC, maar daar had na de wedstrijd niemand het over. Alle aandacht was op Rai Vloet gericht, die als invaller binnen de lijnen kwam. Het waren zijn eerste minuten na het auto-ongeluk, waarbij een jongetje overleed. Frank Wormuth vond het niet te vroeg om de middenvelder weer minuten te geven.

"We moeten ervoor zorgen dat we niet te snel een oordeel hebben over mensen", vertelt de oefenmeester voor de camera van ESPN. "Dat er discussies zijn vind ik goed, die mogen er zijn, maar het verandert niets aan mijn mening. We willen hem ook graag helpen om terug te komen, we wachten af tot de rechter een beslissing heeft gemaakt."

Mats Knoester is speler van Heracles Almelo. Hij snapt dat het een moeilijke discussie is of de middenvelder te snel weer in actie komt. "Voor mezelf kan ik zeggen dat ik als teamgenoot blij ben dat hij terug is, maar aan de andere kant: hij kan zijn leven weer oppakken en de familie kan dat niet", doelt hij op de nabestaanden. "Er zijn gemixte emoties. Wij kunnen hem steunen in zijn proces en tegelijkertijd heel veel medeleven naar die familie toe. Ik denk dat dat laatste het belangrijkste is."

Voorafgaand aan de wedstrijd liet Hugo Borst zich in De Eretribune nog kritisch uit over Vloet. "Wat mij een beetje tegenstaat, is dat Vloet heel vaak als slachtoffer wordt neergezet. Hij heeft natuurlijk spijt en is verdrietig, ik kan me zelfs voorstellen dat hij bepaalde depressieve gevoelens heeft. Hij heeft het leven van een kind genomen. De familie van dat kindje ziet Rai Vloet straks weer juichen. Dat heeft natuurlijk een enorme inpact op ze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen