'Tagliafico wil Ajax graag verlaten, maar wacht op Barça-deal'

28 januari 2022, 19:17

Nicolas Tagliafico (29) wil er alles aan doen om zijn overgang naar FC Barcelona nog rond te krijgen in deze transferwindow. De Argentijn heeft echter te horen kregen dat zijn kansen sterk afhangen van het feit of Ousmane Dembélé nog een transfer gaat maken in de komende dagen. De Franse buitenspeler wil zijn aflopende contract niet verlengen.

FC Barcelona hoopt hem om die reden dan ook nog van de hand te doen van een aardig bedrag, waarbij het dan bovendien verlost is van het torenhoge salaris van de buitenspeler. Dat hij nog veel meer geld wilde gaan verdienen is de reden dat hij uiteindelijk niet kan bijtekenen. Coach Xavi besloot daarop de speler niet meer te gebruiken, waardoor FC Barcelona hem nadrukkelijk naar buiten probeert te werken.

Adama Traoré moet de vervanger worden van Dembélé op de vleugels van FC Barcelona, maar ook Tagliafico staat op het wensenlijstje van aankopen. De interesse in de linksback van Ajax kan echter alleen concreet worden als Dembélé nog elders gesleten kan worden. Alleen dan past de verdediger financieel in het plaatje, vanwege de strenge Fair Play-regels.

Lees ook'Ajax kan ruildeal met FC Barcelona rond Tagliafico vergeten'

'Tagliafico weet dat hij afhankelijk is van het vertrek van Dembélé, waarop hij geen invloed kan hebben', schrijft El Mundo Deportivo over de situatie. De Argentijn zou op de achtergrond wel alles aan het regelen zijn, zodat een overstap snel rondgemaakt kan worden als de kans zich voordoet. Volgens het Spaanse medium is er nog geen akkoord tussen de clubs en ook niet tussen de Catalanen en Tagliafico.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen