Copa del Rey-trauma Real Madrid duurt voort

3 februari 2022, 23:34

Het Copa del Rey-trauma van Real Madrid heeft donderdagavond een volgend hoofdstuk gekregen. Nadat De Koninklijke al acht jaar de eindstrijd van het Spaanse bekertoernooi niet gehaald heeft, ging het opnieuw pijnlijk onderuit. In de absolute slotfase ging het door een doelpunt van Álex Berenguer mis tegen Athletic Bilbao (1-0). 

En die ploeg heeft juist een geweldige staat van dienst in de Copa del Rey, want na FC Barcelona (31) zijn de Basken (23) recordhouder als het gaat om gewonnen bekerfinales in Spanje. Daarin kan het in deze editie een stapje dichterbij komen bij de Catalanen, want Athletic schakelde in de vorige ronde de andere grootmacht in Spanje al uit.

Voor Real Madrid, dat zonder Karim Benzema in het tweede bedrijf sowieso maar weinig voor elkaar kreeg in Baskenland – waar het bijzonder onvriendelijk werd ontvangen, is het inmiddels acht edities geleden dat het de finale haalde. Die werd destijds weliswaar gewonnen van FC Barcelona, maar daarna werd het uitgeschakeld door onder meer Cádiz, CD Leganés en CD Alcoyano kwam het slechts nog eenmaal tot de halve eindstrijd en vier keer tot de kwartfinale.

Lees ookruit in spelersbus Real Madrid gesneuveld door fans

Met enig fortuin en na verlenging werd ook die ronde bereikt door de formatie van Ancelotti ten koste van Elche, maar succes kwam er dus wederom niet. Nadat Real Madrid driemaal de bal niet weg kreeg, schoot Berenguer vlak voor tijd uit de draai ontzettend knap binnen (zie onder). Isco was in blessuretijd nog vlak bij de verlenging, maar hij schoot naast en stond bovendien buitenspel. Een volgend hoofdstuk in de dramatische bekerreeks van de Madrilenen, die in navolging van FC Barcelona en Atlético Madrid uitgeschakeld zijn. Wie wint de Copa del Rey? Naast Athletic zijn Rayo Vallecano, Real Betis Sevilla en Valencia nog in de race.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen