In opspraak geraakte Greenwood op borgtocht vrijgelaten

2 februari 2022, 12:48   Bijgewerkt: 2 februari 2022, 13:00

Aanvaller Mason Greenwood zit niet langer vast. De twintigjarige speler van Manchester United wordt verdacht van mishandeling, verkrachting en het uiten van doodsbedreigingen, maar is woensdag op borgtocht vrijgelaten. Bij zijn club is de Engelsman voorlopig niet welkom. 

De afgelopen dagen werd Greenwood ondervraagd, maar woensdag communiceerde de lokale politie dat hij is vrijgelaten. Daarbij werd zijn naam overigens niet genoemd, maar werd gesproken over een twintigjarige man die zondag is gearresteerd op verdenking van verkrachting, mishandeling en een doodsbedreiging.

De aanvaller raakte deze week in opspraak nadat zijn vriendin Harriet Robson schokkende foto's deelde waarop zij zichzelf liet zien nadat hij haar zou hebben mishandeld. Op de foto's was ze bebloed en zat ze onder de blauwe plekken. Even later volgde ook een spraakopname, waarop te horen was hoe Greenwood haar dwong om seks met hem te hebben. Dinsdag volgden daarop nog eens twee beschuldigingen: van aanranding en van het uiten van doodsbedreigingen.

Lees ook: Greenwood in de problemen: van twee naar vier beschuldigingen

Manchester United zelf heeft tot twee keer toe gereageerd op de beschuldigingen. De boodschap was beide keren dat de club geweld in geen enkele vorm tolereert. Ook werd duidelijk gemaakt dat Greenwood tot nader order niet op de club welkom is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen