Frenkie en Memphis bankzitters: "Natuurlijk maak ik me zorgen"

4 september 2022, 12:02

Voor Louis van Gaal is de situatie in Barcelona verre van ideaal in aanloop naar het WK. Memphis Depay en Frenkie de Jong zijn voor het Nederlands elftal twee absoluut bepalende krachten, maar kunnen onder Xavi amper op speeltijd rekenen. De Spaanse media zien daar voorlopig ook weinig verandering in komen.

El Mundo Deportivo vond Frenkie de Jong goed invallen. 'De concurrentie stimuleert zijn verandering', doelde de ochtendkrant op het feit dat Frenkie tot tweemaal dicht bij een doelpunt was zaterdagavond tegen Sevilla (0-3). Concurrent Gavi kreeg net als van Xavi echter nog mooiere woorden. 'Hij was de beste middenvelder van FC Barcelona. Hij had Kanté-achtige acties en legde liefst elf kilometer af.' Ook de voorhoedespelers – concurrentie van Memphis – kregen mooie woorden en positieve cijfers.

Van SPORT kreeg Gavi een zeven voor zijn optreden, een punt hoger dan Pedri, Sergio Busquets en invaller Frenkie. 'Het waren goede minuten van Frenkie, die een paar keer had kunnen scoren.' Dat niet Memphis Depay minuten kreeg als vervanger van Robert Lewandowski, maar Ansu Fati als diepe spits werd gebruikt, was eveneens een slecht teken voor de Nederlander.

Lees ook: Frenke de Jong en Memphis krijgen slecht nieuws bij FC Barcelona

Ook Ferran Torres, die wederom slechts mocht invallen, oogt ongelukkig, ziet Culémania. 'Zijn strijd is nu om de vijfde aanvaller te blijven en niet achter Memphis te komen.' Memphis speelde tot dusver geen minuut en dat maakt Louis van Gaal zorgen, denkt ook analist Ruud Gullit tegenover Ziggo Sport. "Natuurlijk maak ik me zorgen, ik denk dat dat Van Gaal dat ook doet", stelt hij.

"Dit zijn twee belangrijke pijlers voor het Nederlands elftal. Memphis helemaal, die scoort aan de lopende band. We kunnen op hem bouwen. En Frenkie is ook een belangrijke speler voor het middenveld", weet Gullit. "Ze spelen niet. Dan ben je je ritme kwijt en is het afwachten of je dat weer kunt oppakken bij Oranje, omdat je niet wekelijks speelt." Gullit had Memphis verkozen om te vertrekken. "Maar in de Engelse media las ik dat zijn salariseisen te hoog waren. Ik vind het jammer dat hij niet naar elders is vertrokken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen