'Mbappé hoopt onder contract bij PSG uit te kunnen komen'

14 oktober 2022, 11:38

Het blijft onrustig rond Kylian Mbappé. Dinsdag werd bekend dat de aanvaller ontevreden is over het niet nakomen van beloftes door zijn club Paris Saint-Germain, en daarom wil vertrekken uit Parijs. Gisteren kwam daar een opvallend bericht bij, toen Mediapart onthulde dat PSG een dubieus bedrijf zou hebben ingezet om onder meer Mbappé online te beschadigen.

PSG zou via het bedrijf een online trollenleger van nepaccounts hebben gebruikt om personen onder druk te zetten, waaronder dus ook de eigen aanvaller. Die zou in 2019 zijn bestookt met haatberichten toen hij wilde overstappen naar Real Madrid. Volgens de Franse sportkrant L'Équipe bekijkt het kamp-Mbappé nu of de zaak een juridische reden zou kunnen zijn het contract van de Fransman te laten ontbinden.

Lees ook: 'PSG intimideerde media én Mbappé met online trollenleger'

Volgens de Franse wet kan Mbappé normaal gesproken alleen onder zijn verbintenis uit als hij de club een bedrag betaalt dat mogelijk zelfs hoger ligt dan het salaris dat hij in de resterende periode zou ontvangen. In de praktijk zou dit bedrag neerkomen op de transfersom die zijn volgende club hem in dat geval betaalt voor zijn diensten. De krant spreekt echter een jurist gespecialiseerd in dergelijk arbeidsrecht, en die geeft Mbappé een kans als hij kan bewijzen dat de club hem bewust in diskrediet heeft gebracht. In dat geval zou PSG zich niet aan haar contractuele verplichtingen hebben gehouden, en kan het contract daardoor ongeldig worden verklaard.

Goed op dreef

Het spel van Mbappé heeft vooralsnog niet erg te lijden onder de onrust. Afgelopen dinsdag maakte hij vanaf de strafschopstip nog de enige treffer van zijn elftal in het Champions League-duel met Benfica (1-1). In negen competitiewedstrijden was hij bovendien al acht keer trefzeker. In de Champions League loopt hij keurig één op één; na vier duels heeft hij evenveel doelpunten achter zijn naam. Aanstaande zondag wacht PSG de topper in de Ligue 1 tegen Olympique Marseille.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen