Toptalent Dean Huijsen in belangstelling van Europese topclubs

23 december 2022, 15:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Nederlandse toptalent Dean Huijsen kan rekenen op de nodige belangstelling van verschillende Europese topclubs. De verdediger speelt op dit moment bij Juventus dat aast op een contractverlenging volgens Tuttosport, maar er zijn meer kapers op de kust voor de diensten van de zeventienjarige.

Huijsen maakte deze week zijn officiële debuut bij Juventus in een oefenwedstrijd tegen NK Rijeka (1-0 winst). In september maakte de jongeling zijn debuut voor Oranje onder 18. De bijna twee meter lange centrale verdediger heeft dit seizoen furore gemaakt in de Youth League, waar hij in drie groepswedstrijden tot scoren kwam. Volgens de Italiaanse sportkrant hebben onder andere Barcelona en Bayern München interesse in hem.

Lees ook: Allegri diep onder de indruk van Nederlands verdedigend talent

Zelfs zou de verdediger graag in Turijn blijven, waar hij dus deze week heeft mogen voelen hoe het is om voor de hoofdmacht uit te komen. "Het was een mooie ervaring voor me, zeker als je bedenkt dat ik anderhalf jaar geleden nog voor Málaga speelde. Ik heb ervan genoten", zei Huijsen na afloop volgens Voetbal International. "De trainer zei tegen me: "Doe gewoon waar je goed in bent. Als je hier staat, betekent het dat je goed bent." Hij vertrouwde me.", aldus de jongeling.

De geboren Amsterdammer is een zoon van Donny Huijsen, die in de jaren negentig uitkwam voor onder andere Haarem en AZ. Dean doorliep de jeugdopleiding van Malaga, in de zomer van vorig jaar maakte hij de overstap naar de jeugd van Juventus. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen