FC Barcelona lachende eerste na puntendeling naaste belagers

29 januari 2023, 23:42

FC Barcelona loopt dit weekend uit op Real Madrid in de strijd om de Spaanse landstitel. Nadat de Catalanen zaterdag een zuinige zege op Girona had geboekt zag het zondagavond hoe de aartsrivaal uit Madrid in eigen huis doelpuntloos gelijkspeelde tegen nummer drie Real Sociedad.

De Koninklijke had een aardig overwicht in het duel met de Basken maar wist dat niet om te zetten in een overwining. Kansen waren er voldoende voor de ploeg van Carlo Ancelotti, maar onder meer Vinicius Júnior en Karim Benzema hadden het vizier niet voldoende op scherp staan. Ook Federico Valverde kreeg meerdere mogelijkheden, maar stuitte telkens op de uitblinkende doelman Álex Remiro.

Aan de andere kant mocht Real doelman Thibaut Courtois dankbaar zijn dat het niet tegen een onverdiende nederlaag opliep. Onder meer Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) en de Japanner Takefusa Kubo doken een aantal keer gevaarlijk voor de Belgische doelman op, maar die had telkens een parade in huis en voorkwam daarmee een verdere achterstand op de ranglijst.

Vijf punten los

Door de remise staat Real nu op 42 punten uit achttien duels. Dat zijn er vijf minder dan FC Barcelona, dat met 47 punten de lijstaanvoerder blijft en dit weekend dus uitloopt op de grote concurrent. Real Sociedad volgt op de derde plaats met 39 punten. Zowel Barcelona als Real Madrid komt midweeks in actie. Aanstaande woensdag gaat de koploper op bezoek bij Real Betis Sevilla, terwijl de Koninklijke een dag later bezoek krijgt van Valencia. Alle vier die ploegen speelden twee weken geleden het toernooi om de Super Copa en hebben dus nog een duel in te halen.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

Weer een flink staaltje taalkundige missers. Ik mag hopen dat de redactieleden van FCUpdate niet betaald krijgen voor dit structurele prutswerk.

Bigideas
Link gekopieerd!
avatar

Wat betekent volgens jou "een parade in huis hebben"? 😂 Bij deze moet ik echt zoeken wat het oorspronkelijk geweest had moeten zijn...

FC1993
Link gekopieerd!
avatar

Hahaha mooi hè, echt lachwekkend wat je hier soms voorbij ziet komen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen