'Memphis en Atlético Madrid zijn akkoord over contract tot 2025'

17 januari 2023, 16:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay lijkt een duidelijke voorkeur te hebben voor wat betreft zijn toekomst. Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo is de aanvaller van FC Barcelona inmiddels persoonijk akkoord met Atlético Madrid. In de hoofdstad ligt een contract tot medio 2025 voor hem klaar, weet het medium dinsdag te melden. 

 

Het wachten is nu op een akkoord tussen de Atlético en Barcelona, maar dat lijkt vooralsnog ver weg. De Madrilenen zijn volgens de krant niet van plan een (grote) transfersom neer te leggen voor de Nederlander die aankomende zomer transfervrij is en bovendien nauwelijks een rol van betekenis speelt in de plannen van trainer Xavi Hernández. De club wenst echter niet mee te werken aan een ruildeal waarbij de Belg Yannick Carrasco de omgekeerde weg zou gaan bewandelen, een scenario waar Barcelona het juist wél in ziet zitten.

Lees ook: Advocaat ontkent geruchten rond Memphis Depay met klem

Barcelona deed de laatste jaren wel vaker zaken met Atlético Madrid, maar dat was niet altijd even succesvol. Zo leden de Catalanen een miljoenenverlies op Antoine Griezmann, die in 2019 voor 120 miljoen euro naar Camp Nou werd gehaald maar inmiddels voor slechts 20 miljoen euro weer is overgenomen door Atlético. In 2020 liet Barcelona bovendien Luis Suárez gratis overstappen naar de tweede club van Madrid. Met 21 treffers in 32 duels leidde de Uruguayaan zijn nieuwe club prompt naar de Spaanse titel. 

Ruilobject

Bovendien zou Barcelona in Memphis een interessant ruilobject zien. Zo zou hij kunnen worden ingezet om Internazionale te bewegen afscheid te nemen van Marcelo Brozovic en/of Joaquín Correa. Ook Memphis' huidige ploeggenooot Franck Kessié komt daarvoor in aanmerking. De middenvelder speelde voor hij afgelopen zomer transfervrij overstapte naar Barcelona jarenlang in de Serie A bij AC Milan en daarvoor Atalanta Bergamo, waardoor hij het voordeel heeft dat hij de competitie en het land al kent. 

Lees ook: 'Memphis betrokken bij één van de twee ruildeals FC Barcelona'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen