Wie is Julian Ward, de kandidaat-opvolger van Overmars bij Ajax?

7 februari 2023, 23:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax zou serieus geïnteresseerd zijn in de diensten van Julian Ward (41). De Engelsman zou in Amsterdam de opvolger van Marc Overmars als directeur voetbalzaken moeten worden, meldde Telegraaf-journalist Valentijn Driessen dinsdagavond bij Vandaag Inside. Maar wie is Ward eigenlijk, en hoe kwam hij op zijn cruciale positie in Liverpool terecht?

Ward is al ruim tien jaar werkzaam bij Liverpool en klom in die tijd behoorlijk op in de hiërarchie. In 2012 trad hij aan als scout, een functie die hij voor die tijd twee jaar had vervuld bij Manchester City. Voordat Ward in Manchester opdook fungeerde hij twee jaar als wedstrijd-analist bij de Engelse Onder-20-ploeg. Daarna trad hij als hoofdanalist toe tot de staf van toenmalig Portugees bondscoach Carlos Queiroz. Drie jaar na zijn entree in Liverpool klom hij op tot manager verhuurde spelers, waarna hij in 2020 aantrad als assistent-sportief directeur als rechterhand van Michael Edwards. Toen laatstgenoemde in november 2021 vervolgens zijn vertrek aankondigde, werd Ward intern doorgeschoven naar Edwards' functie als sportief directeur. 

Lees ook: Driessen onthult opvallende kandidaat-technisch directeur Ajax

Het beklimmen van de rots in Liverpool is een opvallende prestatie voor de man die als speler nooit ook maar een beetje in de buurt van de top kwam. Via de opleiding van Morecambe, tegenwoordig uitkomend op het derde niveau in Engeland, begon hij aan een weinig tot de verbeelding sprekende loopbaan die hem langs clubs als Hyde FC, Kidsgrove Athletic en Larne FC leidde, waarna hij in 2008 zijn schoenen aan de wilgen hing als speler van Lisburn FC. 

In een portret dat de Engelse krant The Independent rond de laatste promotie van Ward bij Liverpool schreef, wordt hij omschreven als 'bekend en geliefd in transfercirkels door zijn ervaringen in heel Europa en Zuid-Amerika'. Wards snelle vertrek zou dan ook 'een schok en teleurstelling' bij Liverpool teweeg hebben gebracht, schreef The Guardian afgelopen november. Ward zou een cruciale rol hebben gespeeld bij de ingaande transfers van Luis Díaz en Darwin Núñez en zich intern ook hebben hardgemaakt voor de contractverlenging van routinier James Milner. 'Ward heeft niet de intentie om in de nabije toekomst bij een andere club te gaan werken', viel destijds te lezen. Toch lijkt Ajax dus een serieuze poging te gaan wagen om hem naar Amsterdam te halen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen