Gullit onthult: 'Seedorf solliciteerde bij Ajax maar kreeg niet eens een reactie'

31 maart 2023, 22:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Clarence Seedorf heeft volgens Ruud Gullit bij Ajax gesolliciteerd naar de functie van technisch directeur. De oud-middenvelder kreeg echter niet eens een antwoord op zijn sollicitatiebrief en heeft inmiddels bij de KNVB een andere baan gevonden.

Gullit deed zijn opvallende bewering in het Ziggo Sport Voetbal Café. "Ik weet uit zeer betrouwbare bron dat Seedorf gescolliciteerd heeft, maar geen antwoord heeft gekregen op zijn brief." De eveneens aanwezige Jan van Halst reageert vol ongeloof over de gang van zaken. Ajax negeerde de eigen oud-speler dus en lijkt op korte termijn de Duitser Sven Mislintat te gaan presenteren. 

Artikel gaat verder onder video

Ajax heeft volgens Gullit alle recht om voor een andere kandidaat te kiezen, maar laakt eveneens de handelswijze van de Amsterdammers. "Ik denk dat Seedorf al behoorlijk wat drollen heeft moeten inslikken in Nederland", haalt Gullit onder meer de moeizame verstandhouding tussen Seedorf en het Nederlands elftal aan. Ondanks een enorm succesvolle loopbaan die langs onder meer Real Madrid en AC Milan leidde, zat Seedorf in Oranje regelmatig op de bank. 

Imiddels heeft de KNVB Seedorf gepresenteerd als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Daarin ziet Gullit een erkenning voor zijn staat van dienst en kwaliteiten. "Geweldig dat hij een baan aangeboden krijgt, niet omdat hij donker is maar ook vanwege zijn knowhow en na zijn interview dat hij had met de Raad. Daarom ben ik hartstikke blij voor hem", besluit Gullit. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er wordt wel even volledig voorbij gelopen aan het feit dat Seedorf zich nog nooit bewezen heeft in welke functie dan ook na zijn actieve loopbaan als voetballer. Hij werd overal redelijk snel ontslagen en mensen die met hem werkten noemen hem voornamelijk zeer eigenwijs en vervelend. Een grote voetbalnaam zijn is totaal geen reden om serieus genomen te worden voor functies die daar totaal los van staan naar mijn mening.

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gullit jij hebt ook helemaal niets gepresteerd en teert nu al 30 jaar op prestaties van toen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk, ik laat even in het midden of het een goede technisch directeur zou zijn of niet, alleen het lijkt me toch dat het fatsoenlijk is dat je een reactie krijgt. Ik bedoel, als ik zou solliciteren zou ik ook gewoon een reactie willen, zelfs als ik gelijk al word afgewezen. (en voor mensen beginnen dit komt gewoon van een Ajacied)

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens! En Clarence mag met iets meer respect behandeld worden, ook zeker door Ajax. Er is altijd plek voor Clarence aan de tafel!!! Sommige bestuurders denken echt dat HUN alles kunnen bepalen binnen de club en belangrijker zijn dan de supporters, sponsoren en de voetballers. Spelers denken af en toe ook dat alles om hun draait maar dat zijn er gelukkig maar een paar.

Joost55
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Persoonlijk vind ik dit niet meer dan stemmingmakerij.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn loopbaan als voetballer staat ook niet ter discussie . De kritiek is dat hij meerdere posities heeft bekleed na zijn loopbaan . En dat is niet zo goed verlopen ,dus waarom zou je hem dan een baan geven Veel kennis wil niet zeggen dat je een goeie bestuurder ,td,trainer etc bent ,dat heeft hij dus al laten zien . Dus ik snap ajax wel . Alleen moet je dat wel zeggen . Dat is wel zo netjes

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen