Bas Nijhuis verdedigt discutabel besluit om Ajax-treffer af te keuren

4 april 2023, 08:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Scheidsrechter Bas Nijhuis begrijpt waarom de treffer die Mohammed Kudus afgelopen zondag maakte tegen Go Ahead Eagles werd afgekeurd. In de talkshow HLF8 gaf de Tukker tekst en uitleg bij het discutabele moment. 

"Wij trekken lijnen", legt Nijhuis uit. "Ik snap écht, als je dit zo ziet, dat je denkt: dit is geen buitenspel", vervolgt hij. "Maar we kunnen het op deze beelden niet zien. En dan moet je de beslissing van de assistent gewoon accepteren", aldus Nijhuis. 

Mede door de afgekeurde treffer speelde Ajax zondag met 0-0 gelijk in Deventer, waardoor de landstitel verder weg lijkt dan ooit voor de Amsterdammers. Trainer John Heitinga sprak na afloop van het duel van een 'schandalige beslissing', terwijl ook aanvoerder Dusan Tadic geen goed woord over had voor de arbitrage.

"Ik zag zojuist een foto, dat was een duidelijk doelpunt", zei Tadic na de wedstrijd tegenover de camera's van ESPN. "Normaal gesproken willen we niet ingaan op arbitrale beslissingen en focussen we ons op ons eigen spel, maar het zou het wel een stuk makkelijker maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al die mensen willen een mening hebben . Je ziet steeds de foto waar de bal moment van spelen niet zichbaar is ,dus ja makkelijk scoren . Als je het in de herhaling ziet ,is het gewoon niet te zeggen

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gezeik over de goal soms zit het mee maar nu niet zoek de schuld eerst bij jezelf . Net alsof je anders wel makkelijk gewonnen had . Toen in zulke wedstrijden eens wat meer inzet !!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen