Heitinga baalt van onrust binnen Ajax en eist duidelijkheid

4 april 2023, 10:57
Foto: © ProShots

John Heitinga merkt dat het onrustig is binnen Ajax en wil graag snel duidelijkheid hebben voor het volgende seizoen. De gloriejaren onder Erik ten Hag zijn voorbij en het wordt tijd om orde op zaken te gaan stellen in Amsterdam. 

Heitinga werd al eerder benaderd door de directie om hoofdtrainer te worden van Ajax. “In de periode dat ze bij mij kwamen, eigenlijk al in de periode dat Alfred (Schreuder, red.) mij vroeg om hem te assisteren, heb ik in eerste instantie ‘nee’ gezegd, omdat je de onrust toen al voelde. Dat is nu ook nog steeds”, vertelde de hoofdtrainer van Ajax bij De Telegraaf. “Uiteindelijk maakte ik de beslissing om hem te assisteren. Daaraan zie je ook hoe onvoorspelbaar dat is, want je kiest altijd de weg van de geleidelijkheid en na de wedstrijd tegen Volendam sta je ineens zelf voor de groep.” 

Artikel gaat verder onder video

De oud-verdediger van Ajax probeert zijn functie zo goed mogelijk in te vullen. “Daarbij probeer ik altijd het gehele plaatje te bekijken en altijd naar de langere termijn te kijken.” De toekomst is alleen zeer onzeker bij Ajax. Er is nog geen nieuwe technisch directeur en er is ook nog geen beslissing genomen wie de hoofdtrainer van volgend seizoen wordt. “28 juni start alweer de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo snel gaat dat. We praten nu nog over de halve finale van de beker en zeven wedstrijden in de competitie, maar tegelijkertijd moet je naar je elftalcompositie kijken. Naar wie wordt er TD? Blijf ik zitten of komt er nieuwe hoofdtrainer? Dus ja, je voelt de onrust wel. Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt voor iedereen. Dat is denk ik het allerbelangrijkste.”

FootballTransfers:  Het grootste talent van Nederland dat nu al beter presteert dan Bassey 

Na jaren van relatieve kalmte in Amsterdam is het dit seizoen continu onrustig in de Johan Cruijff Arena. "Je zag hoe belangrijk de samenwerking tussen Erik ten Hag en Marc Overmars was”, geeft Heitinga in het Algemeen Dagblad aan. “Zij vulden elkaar aan en gaven elkaar rugdekking. Er is toen iets moois gegroeid. Ik leef nu van dag tot dag als interim-trainer. Maar we moeten volgend seizoen ook een ploeg hebben die weer in Europa mee kan.” 

Als het aan Heitinga zelf ligt, staat hij volgend jaar zelf weer voor de groep. “Natuurlijk wil ik aanblijven als hoofdtrainer. Ik geniet hier elke dag van. De eerste zeven wedstrijden natuurlijk nog wat meer dan nu. Maar voor volgend jaar moet het plaatje wel kloppen”, geeft de nog in onzekerheid verkerende Heitinga aan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo, Sjon gooit ff zijn bestuur onder de bus.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Neem dan zelf een beslissing !!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Persoonlijk hoop ik dat ze iemand anders gaan vinden ipv Heitinga. Niet dat ik hem zo slecht vind, maar ik heb sowieso liever een ervaren trainer. En natuurlijk mag hij best duidelijkheid vragen voor volgend seizoen. Waarom niet? Je kunt zeggen wat je wil van hem, maar echt slecht doet hij het ook niet, gezien de omstandigheden. En het bestuur functioneerd slecht, dus daar mag hij best wat van vinden. Tijd dat van der Sar vertrekt, want die doet het helemaal niet naar behoren. Bij Ajax moet er een heleboel gaan veranderen. Anders krijg je volgend jaar nóg zo'n waardeloos seizoen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gezien de omstandigheden manman wat een onzin joh . Bij cambuur etcetc dat is vanwege de omstandigheden . Als jij van deze selectie niks kan maken ben je gewoon niet goed genoeg . Dat zielige geneuzel met je miljoenenbank .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen