Maduro waarschuwt Ajax: 'Ze nemen een heel groot risico een Ajax-icoon kapot te maken'

30 april 2023, 11:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het is heel onrustig bij Ajax. De Amsterdammers kunnen het seizoen nog een beetje kleur geven door zondagavond ten koste van PSV de KNVB Beker in de wacht te slepen, maar dat zal de rust niet doen terugkeren. Zo staat er nog altijd een vraagteken achter de toekomst van John Heitinga. Hij werd eind januari aangesteld als opvolger van Alfred Schreuder, maar weet nog niet of hij ook volgend seizoen de hoofdtrainer is. Hedwiges Maduro is van mening dat Ajax veel risico neemt.

Na zeven opeenvolgende gelijke spelen kon Schreuder eind januari zijn spullen pakken. Ajax stelde vervolgens geen ervaren naam, maar Heitinga aan als nieuwe hoofdtrainer. De oud-speler van de Amsterdammers maakte de stap van Jong Ajax naar de hoofdmacht en moest ervoor zorgen dat de club alsnog landskampioen zou worden. Heitinga kende een goede start, maar na de uitschakeling door 1. FC Union Berlin in de Europa League en de nederlaag tegen Feyenoord ging het van kwaad tot erger. Ajax verloor vorige week kansloos van PSV, waardoor het de tweede plek niet meer in eigen hand heeft en enkel de bekerfinale het seizoen nog lijkt te kunnen redden.

Artikel gaat verder onder video

De toekomst van Heitinga was ook tijdens het programma Goedemorgen Bekerfinale op ESPN onderwerp van gesprek. Maduro kreeg de stelling voorgelegd of Ajax afscheid moet nemen van Heitinga als het geen tweede wordt in de Eredivisie én de bekerfinale verliest. De oud-teamgenoot van Heitinga had zichtbaar moeite met die stelling, zei uiteindelijk wel ja, maar wilde zijn antwoord wel nuanceren. “Hij is een Ajax-icoon. Niet dat hij bij de club weg moet. Volgens mij was het plan dat hij eerst assistent zou worden. Van daaruit kun je groeien. Dan leer je de selectie ook kennen en op een gegeven moment heb je het gevoel dat je er klaar voor bent. Nu is hij eigenlijk gewoon voor de leeuwen gegooid. Het is hartstikke moeilijk om alles te managen bij zo’n club.”

Of Heitinga ook volgend seizoen aan het roer staat bij Ajax lijkt onder meer af te hangen van het resultaat in de bekerfinale. Daar begrijpt Sjoerd Mossou weinig van. “Het zou toch heel raar zijn als Ajax de toekomst van Heitinga laat afhangen van deze bekerfinale? Juist in het seizoen waarin het zit, met alle problemen die er zijn. Je moet beoordelen of hij het kan en of je er vertrouwen in hebt dat hij het kan”, zei de journalist van het Algemeen Dagblad. Volgens Maduro had Ajax allang de knoop moeten doorhakken. “Ook om de spelers rust te geven richting volgend seizoen. Nu neem je een heel groot risico, als je kijkt naar resultaten, dat je een Ajax-icoon kapotmaakt.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als liefhebber van het Ajax voetbal vind ik het jammer dat de Amsterdamse club qua kwaliteit verworden is tot een club van het linker rijtje onderaan en waardoor ? Doordat het Ajax-coach-dna-syndroom is om slecht spelende spelers in het elftal te blijven opstellen: Taylor, Berghuis, Bergwijn, Brobbey. Ajax beschikt over jonge multitalenten: Faberski, Vos, Misehuye, jonge Itebe, Banel, Rasmussen, Hlynson, Conceicao, Setfords broers, Godts, maar nee hoor steeds maar de falende Berghuis, Taylor, Bergwijn, Brobbey opstellen.. De coaches van de afgelopen periode die deze gewoonte hebben zijn: De Boer, Ten Hag, Schreuder en nu Heitinga. Van mij mag Ajax voor de komende seizoenen maar beter in de luwte opereren. Uitschakeling door een Union Berlin en verliezen van een toch zwak PSV mag nooit. Ajax opnieuw in alle rust opnieuw opbouwen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Qua Taylor, Bergwijn en Brobbey kan ik je begrijpen, ik vind echter dat Berghuis veel te makkelijk de grond in word geboort. Is vaak gewoon redelijk, en het komt niet zo heel vaak voor dat hij slecht is terwijl heel Ajax gewoon goed is. Nee ik vind hem soms nog wel oke zelfs al vind ik Ajax in general slecht. Qua die talenten... ja, het is heel leuk dat ze bij de jeugd geweldig spelen maar hoeveel spelers zijn er wel niet geweest die het geweldig bij jong hebben gedaan en uiteindelijk niks zijn geworden? En ik heb ook vaak toen er in een wedstrijd wél de jeugd werd ingezet en er niet gewonnen veel kritiek daarover gehad. Je hebt het over "verliezen van een toch zwak PSV" terwijl Ajax net zo zwak is vind ik eigenlijk een beetje raar. Met alle respect, je hebt het over falende spelers, nou je weet zelf ook hoe de verdediging is met alle respect. En jeugdspelers die amper in Ajax 1 hebben gespeeld kunnen ook niet dragend zijn, en zeker niet in de grote wedstrijden (je zag bij Hato al dat hij het moeilijk had tegen die van PSV terwijl hij in de wedstrijden daarvoor het gewoon vrij goed deed). Dan kan je ergens toch wel concluderen dat Ajax zelf ook gewoon heel zwak is. En PSV heeft uiteindelijk Simons die gewoon heel goed speelt, en Ajax heeft nou niet iemand die er echt mijlenver bovenuit springt zoals Simons dat doet. Ben wel eens dat het moet verbeteren. Ik begin met een ervaren trainer. Het hoeft echt geen Guardiola of Klopp te zijn maar wel iemand die enigszins ervaring heeft in een hoofd-competitie (dus geen tweede divisie). En iemand met misschien CL ervaring zou ook handig kunnen zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen