Zelfs FIFA-baas Gianni Infantino bemoeit zich met Klassieker-incident

6 april 2023, 10:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FIFA-baas Gianni Infantino heeft zijn afschuw uitgesproken over het incident tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax (1-2) waarbij Davy Klaassen gewond raakte. De middenvelder liep een hoofdwond op toen hij in de 62ste minuut geraakt werd door een uit het publiek gegooide aansteker.

"Er is absoluut geen plaats voor geweld in het voetbal, op of naast het veld", begint Infantino zijn Instagram-post. "Dergelijke gebeurtenissen, zoals tijdens de halve finale van de Nederlandse beker tussen Feyenoord en Ajax met Davy Klaassen, horen niet thuis in onze sport of in de samenleving."

Artikel gaat verder onder video

De wedstrijd werd na het aanstekerincident tijdelijk gestaakt door scheidsrechter Allard Lindhout. Na een pauze van een klein half uur keerden de spelers terug op het veld. Klaassen hield het na de hervatting slechts enkele minuten en viel uit met duizeligheid.

"Zonder uitzondering moeten alle spelers in het voetbal veilig zijn om het spel te spelen. Ik roep alle relevante autoriteiten op om ervoor te zorgen dat dit op alle niveaus wordt nageleefd", besluit Infantino.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Infantino heeft gesproken dus de gevolgen zijn al bekend : Komende 2 Europese wedstrijden van Feyenoord krijgen ze weer een dubieuze scheidsrechter die er alles aan zal doen om ze eruit te laten vliegen in opdracht van infantino. Is tenslotte niet de eerste keer : vorige keer ging er in Rome een fontein kapot en de return wedstrijd kregen ze de compleet incapabele turpin toegewezen (zoek de beelden maar op en je weet genoeg) die ze zeer opzichtig naar de uitschakeling floot. Want hier heeft hij afschuw van en moet worden aangepakt, de komedieshow van Qatar en het makkelijk toegeven aan dreigementen van trump om het komende wk in Amerika (en Canada/Mexico) te eisen zijn totaal onbelangrijk

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij bent helemaal koekoek!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lachwekkende complottheorie en ik heb helemaal niks met Infantino, maar als nou gewoon elke club in Europa besluit om de komende 10 jaar nergens meer een 010-"supporter" toe te laten vind ik het terecht. En ze moeten er niet uitvliegen in Europa, ze moeten uitgesloten worden van deelname. Bij voorkeur nu meteen.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We zullen het over 2 weken zien of ik koekoek ben. Zo niet, ben jij dan mans genoeg om dat dan ook toe te geven?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ppms schijnheilig mannetje ,zonder enige kennis van 'supporters ' van je eigen club. Ga eerst fff op internet fff zoeken naar ajaxfans in europa . Je schrikt je doodt denk ik. Zelfs mijn collega die die hard ajacied is en alles in europa heeft gezien ,lacht zich suf om mensen als jij . Schaamt zich voor een naieve ajacied als jij

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ag Infantino de volgende crimineel na Blatter kan beter zijn mond houden.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Enige oplossing is voetbalwet in nederland

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen