'AZ gaat de Conference League winnen. Ze zijn stabiel, ik zie het ze wel doen'

11 mei 2023, 20:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AZ maakt zich op voor de heenwedstrijd in de halve finale van de Conference League. In Londen wacht met West Ham United de nummer vijftien van de Premier League, dat beschikt over internationale topspelers als Declan Rice en Lucas Paquetá. Toch lijken de Alkmaarders op voorhand absoluut niet kansloos.

Afgelopen weekend waren The Hammers nog met 1-0 te sterk voor het Manchester United van Erik ten Hag. De club deed daarmee belangrijke zaken in de Premier League; met nog drie wedstrijden te gaan lijkt de club zeker van lijfsbehoud nu het gat met de achttiende plaats is opgelopen tot zeven punten. De focus kan dan ook op Europa voor de ploeg van manager David Moyes, die woensdag niets wilde weten van een favorietenrol tegen het in Engeland niet bijster bekende AZ.

Artikel gaat verder onder video

De oefenmeester raakte echter onder de indruk van de Nederlandse tegenstander, die om de halve finale te bereiken onder meer afrekende met het Italiaanse SS Lazio en het Belgische Anderlecht. Bovendien prees hij de jeugdopleiding van de Alkmaarders, die internationaal flink van zich deed spreken toen de Onder-19 eerder deze maand beslag wist te leggen op de prestigieuze Youth League.

Ook FCUpdate heeft vertrouwen in een goed resultaat voor AZ, zo bleek in de meest recente podcast. Redacteur Nathan Sprey ziet AZ wel hoge ogen gooien in het restant van het toernooi. "AZ gaat de Conference League winnen. Ze zijn stabiel, ik zie het ze wel doen", concludeert Nathan. De podcast is zowel hieronder als op Spotify in z'n geheel te beluisteren. 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

West Ham is goed. Ik denk 2-0 voor West Ham

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

West-Ham wint 4-0. Komop man, het is niet de Youth League, ze gaan af als een gieter

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AZ was tegen een dolend Ajax erg zwak. AZ is goed als het 't initiatief heeft, maar tegen Ajax en ook de eerste wedstrijd tegen Anderlecht werden ze onder druk gezet en dat zorgde meteen voor problemen. Als die Engelsen erop vliegen (en waarom zouden ze dat niet doen) dan wordt AZ weggeblazen.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

denk dat vanavond az 2-1 verliest maar thuis maken ze het met 2-0 goed en waarom zou az niet kunnen winnen?? ze hebben een goed elftal en psv won ook van arsenal!! duuuuus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen