Christusbeeld in Rio blijft donker als steunbetuiging aan Vinícius Junior

23 mei 2023, 09:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De racistische uitingen aan het adres van Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior, afgelopen zondag tijdens het uitduel van zijn club bij Valencia, houden de gemoederen in zijn vaderland Brazilië flink bezig. Het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro bleef uit solidariteit een uur donker. Zelfs op regeringsniveau wordt ondertussen actie overwogen. 

Nadat president Lula da Silva al met een scherpe veroordeling van de gebeurtenissen in Mestalla was gekomen heeft ook Flavio Dino, minister van Justitie, een duit in het zakje gedaan. Hij overweegt diplomatieke stappen te ondernemen op het moment dat de Spaanse autoriteiten niet adequaat in actie komen tegen het 'haatmisdrijf' waarvan Vinícius, niet voor het eerst, slachtoffer is geworden. 

Artikel gaat verder onder video

Dino schrijft op Twitter dat dat 'een extreme remedie' kan zijn in het geval van 'een misdaad tegen Brazilianen'. "Dat kan nuttig zijn als de lokale competente autoriteiten niet in actie komen", vervolgt de politicus. "Dit kan het antwoord vormen op de onrechtvaardige agressie tegen een landgenoot."

Als steunbetuiging aan Vinícius werd het beroemde Christusbeeld in Rio de Janeiro maandagavond een uur lang niet verlicht. Vinícius deelde een foto via zijn eigen Instagram stories. "Laat dit beeld van Jezus Christus onze strijd symboliseren", schrijft hij daarbij. "Bedankt voor al jullie liefde", vervolgt hij. "Ik zal altijd klaarstaan om te blijven vechten voor onze idealen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen