De maat is vol: 'Desnoods geef je ze een onvoorwaardelijkere puntenaftrek'

16 mei 2023, 07:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Groningen gaat een roemloze en gênante degradatie tegemoet. Het lot van de club is al bezegeld, volgend seizoen worden de wedstrijd van de provincieclub in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Groningen kende een prima reputatie, maar daar is niks meer van over na al het gedoe met de supporters. Tegen Ajax was het opnieuw raak, FCUpdate-redacteur Nathan Sprey vindt dat ze KNVB historisch hard moet ingrijpen. 

"Dit ga je jarenlang onthouden over het rampseizoen van FC Groningen. Het is een zwarte bladzijde. Hier kan je niet hard genoeg tegen optreden, het is dit seizoen al de derde keer dat het misgaat. Het wordt tijd voor de KNVB om keihard in te grijpen een daad te stellen naar andere supportersgroepen. Desnoods geef je ze een onvoorwaardelijkere puntenaftrek, doe het alsjeblieft", aldus de redacteur.

Beluister de hele FCUpdate Podcast hieronder!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk dat dit de derde keer snap ik, alleen puntaftrek als basis laten gelden (tenzij ik het verkeerd begrijp) is gewoon het domste wat je kan doen. In plaats van dat het beter word, word het alleen maar erger; relschoppers gaan dan bij bepaalde clubs onrust stoken om zo de competitie te beinvloeden (/ vervalsen). Willen we nou echt straks dat bepaalde clubs onderaan staan omdat elke keer mafkezen dingen op het veld gooien ipv dat ze zelf een slecht seizoen hebben? Je moet die mensen die schuldig zijn gewoon hard aanpakken. Levenslang stadionverbod en gewoon op elke wedstrijddag van een aantal uur voor de eerste wedstrijd tot aan een aantal uur na de laatste vastzetten. Of zelfs gewoon een langere gevangenisstraf

brtvld
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel aandacht aan schenken.....en zo doorgaan dan wordt er geen wedstrijd meer gespeeld of alles zonder publiek... Wat rookbommen op het veld en een persoon....nog nooit vertoond tijdens een voetbal wedstrijd. btw geen dode of gewonde gezien .... je kunt beter als bestuurder een club naar de kloten helpen...dat mag dan weer wel Overigens keur geweld ed rondom het veld en ook rook bommen wel af hoor....maar al die stennis eromheen is ook niet nodig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen