Ajax laat oog vallen op Valentín Barco; El Crack Deportivo noemt clausule van 9 miljoen

25 juni 2023, 11:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft zijn oog naar verluidt laten vallen op Valentín Barco. El Crack Deportivo meldt dat de Amsterdamse club serieuze belangstelling heeft voor de achttienjarige linkervleugelverdediger van Boca Juniors.

Barco staat te boek als een van de grootste talenten van Zuid-Amerika. De linksback is Argentijns jeugdinternational en was vorige maand met het elftal voor spelers tot 20 jaar nog actief op het WK. Barco kwam op dat toernooi in totaal viermaal in actie. Voor Boca Juniors speelde hij dit kalenderjaar zes wedstrijden op het hoogste Argentijnse niveau.

Artikel gaat verder onder video

Het contract van Barco bij Boca Juniors loopt nog door tot het einde van dit kalenderjaar. Over een transfersom voor de back hoeft Ajax in principe niet te onderhandelen met de Argentijnse grootmacht: in het contract van Barco is volgens journalist Jonathan Riniti van El Crack Deportivo een ontsnappingsclausule van 10 miljoen dollar opgenomen, omgerekend ongeveer 9,1 miljoen euro.

De linksbackpositie was het afgelopen seizoen een zorgenkindje bij Ajax. Calvin Bassey en Owen Wijndal werden regelmatig ingezet als linksback, maar wisten zelden te overtuigen. Jorrel Hato is ook een optie als linkervleugelverdediger, maar van het zeventienjarige toptalent is bekend dat hij liever als centrumverdediger speelt.  

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax bevestigt het onvermogen om overzicht te hebben van te kopen goede spelers. Hoeveel namen Ajax al gepasseerd hebben is abnormaal. Als je het zou geloven dan wil Ajax de halve voetbalwereld aankopen, notabene: Ajax heeft in hun eigen aanwas al genoeg potentiële talenten voor de A1, kwestie van de juiste coaches op te zetten en er mee te laten werken, helaas zijn er geen Bobby Haarmsen meer. Ik zal me een kriek lachen als Ajax weer miskopen doet, eigen schuld dikke bult. PSV en Feyenoord weten hoe met relatief minder moeite leuke spelers te huren of te kopen. By the way Ajax moet eerst Taylor, Brobbey, Bergwijn zien te verpatsen, zinloze spelers voor Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen