Van Hanegem geeft Steijn advies over centraal duo bij Ajax: 'Ik zou dat prima aandurven...'

30 juni 2023, 17:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Als het aan Willem van Hanegem ligt, schrijft Ajax-trainer Maurice Steijn verdediger Calvin Bassey niet zomaar af voor een plek in zijn defensie. De Kromme denkt zelfs dat de Nigeriaan deel moet uitmaken van het vaste verdedigingsduo van de Amsterdammers, nu Jurriën Timber op het punt staat zijn transfer naar Arsenal te beklinken.

In de podcast Willem & Wessel van het Algemeen Dagblad gaat Van Hanegem in op de situatie van Bassey, die afgelopen zomer voor 23 miljoen euro werd overgenomen van het Schotse Rangers FC maar in Amsterdam bakken kritiek over zich heen kreeg. "Hij kan een hele goede verdediger zijn, als je hem niet van die ingewikkelde dingen laat doen aan de zijkanten", meent Van Hanegem echter.

Artikel gaat verder onder video

Aan de zijde van Bassey zou Van Hanegem de jonge Jorrel Hato graag in het centrum van de Ajax-defensie zien acteren. "Ik zou dat prima aandurven", zegt hij stellig, "en het is me een zorg hoeveel die Bassey gekost heeft, ik denk dat hij gewoon kan verdedigen." Buiten Bassey en Hato heeft Ajax volgende seizoen ook Ahmetcan Kaplan, Kik Pierie en Olivier Aertssen onder contract staan voor de twee posities in het centrum, terwijl ook Devyne Rensch daar eventueel uit de voeten zou kunnen. Dat geldt ook voor Edson Álvarez, maar ondanks het feit dat zijn transfer naar Borussia Dortmund deze week in het water viel, lijkt de Mexicaan deze zomer alsnog te gaan vertrekken.

Sinds zijn komst speelde Bassey in totaal 39 wedstrijden voor Ajax. Meestal werd hij door trainers Alfred Schreuder en diens opvolger John Heitinga in het centrum opgesteld, maar ook op de linksbackpositie kreeg hij de nodige speelminuten. De negenvoudig Nigeriaans international ligt in Amsterdam nog vast tot de zomer van 2027.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met Bassey in de basis starten? Hoe bedenk je het. Je moet Bassey zo snel mogelijk verkopen, mist compleet het voetballende vermogen om bij Ajax te spelen. Wanneer je met hem gaat starten en hij maakt gelijk een fout dan is de toon voor het nieuwe seizoen al weer gezet. Nieuwe frisse start en dat moet zonder Bassey. Ook al kan je dan miljoenen afschrijven, want nog zo'n slecht seizoen en je kan nog meer afschrijven. Niet alleen het bedrag van Bassey.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verdedigen kan die wel, elke aanvaller erkent het. Maar voetballen kan Bassey niet, ze zouden hem eigenlijk elke avond naar een Cruijff veldje moeten sturen of de zaal in met wat straatvoetballers.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oftewel geen slecht idee van V Hanegem

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen