Bram van Polen onthult welke club hem 'wel een keer had willen ophalen'

22 juli 2023, 19:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © FCUpdate

Bram van Polen en PEC Zwolle zijn al sinds 2007 onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De hondstrouwe verdediger zette enkele maanden geleden zijn handtekening onder een nieuw contract, waardoor hij ook komend seizoen in de hoofdstad van Overijssel is te bewonderen. In een interview met FCUpdate vertelt Van Polen over zijn clubliefde en onthult hij welke club hem ooit op de radar had.

Van Polen begint binnenkort aan zijn zeventiende seizoen in dienst van PEC Zwolle. Een transfer naar een andere club is in al die jaren nooit écht een optie geweest. "Al had ik wel een keertje een buitenlands avontuur gewild, maar dan ook echt een avontuur. Australië had ik wel leuk gevonden. Daar is ook wel min of meer sprake van geweest, maar uiteindelijk ging het niet door. De liefde met PEC Zwolle was wederzijds. Toen bleef ik lekker", aldus de 37-jarige verdediger.

Artikel gaat verder onder video

Bekijk op YouTube het volledige interview met PEC Zwolle-icoon Bram van Polen

Ook vanuit de Eredivisie is er in het verleden belangstelling geweest voor Van Polen. "Ik heb het er wel eens over gehad met Hans Nijland van FC Groningen (de voormalig algemeen directeur, red.). Hij zei: Bram, we hadden je wel een keertje willen ophalen, maar je verlengde altijd zo vroeg en je schreeuwde altijd van de daken dat je bij Zwolle wilde blijven, dat hielp niet echt mee voor andere clubs. Dat klopt ook wel, dat schreeuwde ik van de daken."

Waar Van Polen PEC Zwolle zijn hele carrière trouw is gebleven, lijken voetballers tegenwoordig steeds makkelijker van club te wisselen. "Het is een hype, zo is de maatschappij iets meer aan het worden. Iets individualistischer. Jongens willen zo snel mogelijk geld binnenharken. Aan de ene kant geef ik ze groot gelijk. Misschien had ik het ook moeten doen. Maar zo’n type ben ik niet. Daar heb ik totaal geen spijt van."

Bekijk op YouTube het volledige interview met PEC Zwolle-icoon Bram van Polen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen