Verhuur Xavi Simons is realistisch, maar 'PSV heeft geen plannen'

16 juli 2023, 10:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Xavi Simons wordt deze zondag al medisch gekeurd en tekent aansluitend zijn contract bij Paris Saint-Germain, zo weet transferjournalist Fabrizio Romano. De aanvallende middenvelder komt over van PSV, zo werd eerder op de zondagochtend bekend.

Romano stelt dat PSG een bedrag van zes miljoen euro betaalt. Simons maakt daarmee gebruik van een clausule in zijn contract. Volgens Romano is het mogelijk dat Simons komend seizoen wordt verhuurd: dat gaat 'honderd procent zeker' gebeuren als Neymar en Kylian Mbappé blijven. Er zijn 'veel clubs' die Simons op huurbasis willen verwelkomen, zo klinkt het. Journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad stelt dat PSV 'nu geen plannen' heeft om Simons weer te huren.

Als Neymar óf Mbappé vertrekt, dan blijft Simons in het Parc des Princes. PSV deed er alles aan om de smaakmaker van vorig seizoen binnenboord te houden. Een nieuw contract, met een forse salarisverhoging maar zónder PSG-clausule lag klaar voor de Oranje-international. De twintigjarige Simons kwam namens PSV tot 48 officiële wedstrijden, waarin hij 22 keer scoorde en 12 assists gaf.

Doet Xavi Simons er goed aan om PSV te verlaten?

Laden...
7375 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.