Jack van Gelder vernietigend over dolend Ajax: 'Een gigantische zelfoverschatting'

31 juli 2023, 22:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jack van Gelder heeft geen goed woord over voor het huidige beleid bij Ajax. De voormalig sportjournalist stak zijn mening maandagavond bij De Oranjezomer van SBS6 niet bepaald onder stoelen of banken. Van Gelder hekelt de houding van enkele spelers en technisch directeur Sven Mislintat.

"Ajax is zo gênant, dat kun je je niet voorstellen", opent Van Gelder zijn relaas. "Behalve het feit dat er vier of vijf spelers lopen met een gigantische zelfoverschatting. Het is echt verschrikkelijk. Nu wordt er gezegd: Klaassen moet of wil weg en Rulli zou niet hebben getraind omdat hij wil dat er betere spelers komen. Berghuis raakt geblesseerd als er ergens iets ligt, dan valt hij erover. Álvarez en Kudus worden misschien verkocht. Steijn die denkt: waar ben ik hier in terechtgekomen?"

Artikel gaat verder onder video

Van Gelder haalt ook enkele uitspraken van Mislintat aan. "Mislintat heeft nu gezegd, en daar zijn ze in Amsterdam buitengewoon blij mee, dat het tussen de twee en vier jaar kan duren voor ze het weer op poten hebben. Hij schijnt iets goed gedaan te hebben in Duitsland. Als ze dit seizoen niet bij de bovenste twee zitten, terwijl we twee Champions League-plekken hebben, loop je zeventig miljoen sowieso mis." Ajax opent het nieuwe seizoen volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

De 72-jarige Amsterdammer oppert ook een scenario waarin de grootmacht uit de hoofdstad nog langer in de knel zit. "Ajax heeft altijd de dure huishouding en houding van 'wij zijn de grootste' gehad. Als je dit seizoen niet bij de bovenste twee bent, heb je de slag gemist en duurt het veel langer dan vier jaar. Maar dan is Mislintat er allang niet meer bij", aldus Van Gelder over de situatie in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Jack jij als Ajax-supporter en woonachtig in Buitenveldert (geweest) weet toch dat Ajax de puinhoop van Schreuder van her afgelopen seizoen moet opruimen en dat er niet veel geld voorhanden is. Nee het ligt niet aan Mislintat, maar aan de RvC o.l.v. Susan Lenderink. Rustig aan, het zijn de aandeelhouders die straks onrustig worden, maar Ajax blijft Ajax, gewoon de meest aansprekende club van de hele ED.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft misschien iets minder te besteden en wat minder aantrekkelijk voor spelers dankzij het mislopen van de cl . Maar altijd nog meer dan de rest van de clubs in nederland . Dan kun je wederom mislintat beschermen en wijzen naar de rvc . Maar als je kijkt naar wat de man tot nu toe doet dat slaat nergens op. Jack als ajacied ziet de realiteit iets beter dan jij die zijn kop in het zand steekt . Je was ook de meest aansprekende club van nederland . Maar dat heb je te grabbel gegooid in 1 a 2 jaar tijd .

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aldus Piet Pindakaas

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als die duitser blijft, dan bijft maar een ding nog mooi aan ajax en dat is ons oude logo, tijd voor een zware revolutie

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Cheque van Gelder is alleen een supporter van geld en daar doet hij alles voor. Hij vertelt nooit iets met pijn in zijn hart, behalve als hij vertelt dat hij weer ergens een voordeeltje is misgelopen. Veel mensen denken dat hij Ajaxsupporter is, maar hij is supporter van de Amsterdamse amateurclub AFC.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen