Romano: PSG activeert clausule Xavi Simons, PSV'er heeft 25 dagen om te beslissen

5 juli 2023, 12:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Volgens de Italiaanse journalist en transfergoeroe Fabrizio Romano heeft Paris Saint-Germain besloten gebruik te willen maken van de clausule in het contract van PSV'er Xavi Simons. De Franse topclub kan hem deze maand voor slechts zes miljoen euro terughalen naar Parijs, het is echter aan de speler zelf om de knoop door te hakken.

Simons tekende afgelopen zomer transfervrij in Eindhoven, nadat hij bij PSG zijn eerste wedstrijden als prof had gespeeld. In Eindhoven groeide hij, zeker na het vertrek van Cody Gakpo in de winter, uit tot de absolute sterkhouder in het elftal dat uiteindelijk tweede werd in de Eredivisie en eveneens beslag legde op de KNVB Beker.

Artikel gaat verder onder video

PSV doet dan ook verwoede pogingen om de twintigjarige middenvelder annex aanvaller langer in Eindhoven te houden. Volgens de laatste berichten heeft de club hem een 'naar PSV-begrippen spetterend aanbod' gedaan. De Brabanders zouden hem het liefst voor half juli zijn handtekening zien zetten onder een nieuwe verbintenis zónder clausule die hem in staat stelt voor en gelimiteerd bedrag terug te keren naar Parijs.

De bepaling waar PSG nu gebruik van wil maken is geldig tot 31 juli. Simons zou dus nog 25 dagen de tijd hebben om de knoop door te hakken: gaat hij in op de aanbieding van zijn vorige club of kiest hij voor een extra jaar in Eindhoven?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer en pech. Xavi kan nog altijd besluiten om te blijven, bij ons kleine competitie is hij de Grote Meneer, in Parijs zal hij maar een dwarrelende dwergje zijn. Dus PSV een voor Xavi acceptabele aanbieding doen !!!

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik schreef al eerder, als PSG hun huiswerk goed hebben gemaakt weten ze dat ze voor 6 miljoen het grootste Nederlands talent kunnen oppikken van dit moment. Dat moet een hele makkelijke keuze zijn. De keuze om erop in te gaan ligt dan bij Simons, maar PSG kan door zo'n belachelijk lage transfersom natuurlijk dan ook een hele aantrekkelijk aanbieding doen voor zijn salaris. Als je wellicht 25 a 30 miljoen bespaart op zijn transferwaarde kun je natuurlijk met een deel daarmee handelen via zijn salaris of tekenbonus. Daarnaast kun je met zaakwaarnemers en club duidelijk afspraken maken dat als hij niet bij PSG voor zijn kans wilt gaan hij naar een Engelse club verhuurt kan worden, al dan niet met een verplichte koopclausule in het geval ze hem volgens regels niet direct weer mogen verkopen. Dan zeggen mensen dat hij nog jong is en veel moet leren, tja dan kan hij met zijn talent ook in het buitenland bij een goede club. Als je er ver bovenuit steekt heb je niets meer te leren in Nederland.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Grootste talent !!!??. Het valt allemaal wel mee joh . Overschat dat is wat hij is net als noa lang

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zonder twijfel het grootste talent. Als je als net 20 jarige PSV aan de hand weet te nemen in je eerste seizoen en ook nog eens topscorer weet te worden. Welke andere speler komt daar in de buurt van afgelopen seizoen?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mag jij vinden . Goals zegt niet alles .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen