Aad de Mos weet welke speler de Eredivisie verlaat voor 75 miljoen euro

12 mei 2024, 11:39
Foto: © ESPN

Aad de Mos verwacht dat Johan Bakayoko voor een torenhoog bedrag de Eredivisie gaat verlaten. De analist zou niet raar opkijken als PSV een transfersom van liefst 75 miljoen euro overhoudt aan de buitenspeler.

“Bakayoko gaat dalijk voor 75 miljoen weg”, voorspelt De Mos zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie. Tafelgenoot Hans Kraay juinior reageert verrast. “Wat zeg je nou?! Bakayoko voor 75 miljoen weg?” De Mos antwoordt: “Die gaat echt voor heel veel geld weg.”

Artikel gaat verder onder video

Kraay is het daar niet mee oneens, maar kan moeilijk geloven dat er 75 miljoen euro op tafel komt. Dan zou Bakayoko verreweg de duurste PSV’er ooit zijn. De Mos blijft bij zijn standpunt? “Volg je het internationale voetbal niet? 500 miljoen voor die Pau Cubarsí, die stopper van Barcelona… We gaan naar bedragen toe…”

De Mos refereert daarmee aan de contractuele afkoopsom van Cubarsí, die deze week een nieuwe verbintenis kreeg bij Barcelona. Daarbij dient te worden vermeld dat Spaanse clubs geregeld onrealistische afkoopsommen laten opnemen om andere clubs af te schrikken. Als een geïnteresseerde club tóch zo’n enorm bedrag neertelt, zoals Paris Saint-Germain de afkoopsom van 222 miljoen euro voor Neymar lichtte in 2017, dan staat de club evenwel machteloos.

Zaakwaarnemer Guido Albers vindt de bewering van De Mos minder gek. “In de Premier League kan gewoon betaald worden, honderd procent.” De Mos vult aan: “Het is geen KKD waar we het over hebben.” De Mos sprak onlangs al zijn bewondering uit voor Bakayoko, die in zijn ogen uiteindelijk terecht kan komen bij een club als Manchester City of PSG.

hem op de dag van de kampioenswedstrijd zeker niet vergeten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Blijft de kampioensploeg bij elkaar? Drie PSV’ers geven antwoord

PSV is glansrijk kampioen geworden van de Eredivisie. Maar hoe groot is de kans dat de club volgend seizoen nog een vergelijkbare selectie heeft, na dit succes?

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Als Anthony 100 miljoen waard is, vind ik 75 nog weinig voor Bakayoko

Sander17
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Precies. Beide zijn absurde bedragen maar dat is de realiteit nou eenmaal.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rudolf ik ben zeker geen anthony fan . Maar die heeft bij ajax en de cl meer gepresteerd dan bakayoko nu. Zal best wat opleveren maar zeker geen 75 mil. De mos uitnodigen betekend altijd weer uitspraken waar de media wat mee kan . De uitzending van vanochtend was weer een de mos/kraay show .

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Denk dat de clubs wel evrn wachten om spelers te kopen, met die rechtzaak inzicht

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen