Tijjani Reijnders bevestigt: 'Telefoontje van Xavi kwam te laat'

26 juli 2023, 08:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Tijjani Reijnders is dolblij met zijn transfer van AZ naar AC Milan. Zelfs een telefoontje van FC Barcelona-trainer Xavi Hernández kon de 24-jarige middenvelder niet op andere gedachten brengen toen hij zijn zinnen eenmaal op een overstap naar Milaan had gezet.

In een interview met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport bevestigt Reijnders dat de kampioen van Spanje eveneens een poging deed om hem tot een transfer te bewegen. "Xavi heeft me gebeld om een mogelijke overstap naar Barcelona te bespreken", vertelt de oud-speler van AZ.

Artikel gaat verder onder video

Toch wist Xavi hem niet aan het twijfelen te brengen. "Het was onmogelijk voor mij", legt Reijnders uit. "No way, ik had al besloten naar Milaan te gaan." Op het moment dat Barcelona aanklopte had Reijnders al gesproken met Milan-trainer Stefano Pioli. Bij de Italiaanse topclub wordt Reijnders één van de opvolgers van Sandro Tonali, die eerder deze zomer overstapte naar Newcastle United.

Pioli is na het voorbije seizoen bezig zijn elftal flink te versterken. Zo kwamen behalve Reijnders ook Ruben Loftus-Cheek en Cristian Pulisic naar de Rossoneri, beiden worden overgenomen van Chelsea. In de spits krijgt routinier Olivier Giroud concurrentie van Noah Okafor, die is overgenomen van RB Salzburg. De volgende aanwinst lijkt zich bovendien op korte termijn in Milaan te gaan melden: volgens diverse media is de club dichtbij de komst van vleugelspeler Samuel Chukwueze (Villarreal). De Nigeriaan zou woensdag de medische keuring ondergaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen