KNVB geeft Bas Nijhuis pikante aanstelling in laatste speelronde Eredivisie

13 mei 2024, 21:01   Bijgewerkt: 13 mei 2024, 21:07
Foto: © Imago

De KNVB heeft scheidsrechter Bas Nijhuis aangesteld als arbiter van het duel tussen AZ en FC Utrecht. Dit kan met recht een pikante aanstelling worden genoemd, want de arbiter is geboren en getogen in Enschede en mag om die reden geen wedstrijden van FC Twente fluiten.

Des te opmerkelijker is het dat de leidsman nu wel een wedstrijd van een directe concurrent mag fluiten. AZ is momenteel met FC Twente verwikkeld in een felle strijd om de derde plaats, die recht geeft op een ticket in de voorronde van de Champions League. De Enschedese club heeft die derde plaats momenteel in handen met 66 punten, AZ heeft er twee minder. Het doelsaldo van de beide clubs is ook bijna gelijk (+32 om +31). Beide ploegen hebben 67 doelpunten gemaakt, alleen AZ heeft met 36 tegendoelpunten één treffer meer moeten incasseren dan FC Twente.

Artikel gaat verder onder video

Nijhuis wordt in Alkmaar geassisteerd door de grensrechters Charles Schaap en Freek Vandeursen, terwijl Jochem Kamphuis bij deze wedstrijd zal fungeren als VAR. Concurrent FC Twente gaat komende zondag tegelijkertijd op bezoek bij PEC Zwolle. Deze wedstrijd staat onder leiding van Dennis Higler, terwijl Clay Ruperti de VAR van dienst is.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eljero Elia haalt onder Instagram-post van ESPN genadeloos uit naar Jan Joost van Gangelen

ESPN deelt een interview van de stadionspeaker van Roda JC en krijgt reactie van Jan Joost van Gangelen, die plotseling aangepakt wordt door Eljero Elia.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vlear
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Wat een belachelijke beslissing van de KNVB. Dit vraagt om moeilijkheden. Eerst al dat Joey Kooij Twente floot wat veel wenkbrauwen deed fronsen en nu dit.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Bij de knvb hópen ze gewoon dat hij in de problemen komt. Basje zal echt niemand voortrekken, hij is professioneel genoeg maar de Az supporters kunnen hem het fluiten onmogelijk maken.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Als ze zo graag van Nederlands beste scheids afwillen, waarom sturen ze Basje dan niet gewoon de laan uit? Dit is niets meer dan hem het fluiten onmogelijk te maken. Wint Utregt de wedstrijd dan wordt door heel Nederland gezegd dat hij Twente heeft geholpen. Wint Az dan krijgt hij problemen met de Twente aanhang. Nou weet ik ook wel dat Basje niemand voortrekt, maar ik bedoel maar. Waarom problemen opzoeken. Laat hem dan liever een wedstrijd fluiten bij de f'jes.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Gelijkspelletje dan maar? Iedereen tevreden. Gaat Bassie regelen !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen