Waarom FC Barcelona naast de komst van Arda Güler greep

6 juli 2023, 10:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Turkse toptalent Arda Güler leek lange tijd op weg naar Barcelona, maar staat inmiddels op het punt om te tekenen bij aartsrivaal Real Madrid. De Spaanse krant AS weet waarom het alsnog misliep voor de Catalanen.

Barcelona zou volgens de krant namelijk slechts 'ongeveer de helft' van het bedrag hebben willen (of kunnen) betalen waarvoor Güler (18) zijn club Fenerbahçe contractueel gezien mag verlaten. De jongeling zou een vertrekclausule ter waarde van zo'n 18,5 miljoen euro in zijn verbintenis bij de Turkse topclub hebben staan. Real toonde zich simpelweg slagvaardiger; de club betaalt volgens diverse media zelfs zo'n twintig miljoen euro om Güler over te nemen.

Artikel gaat verder onder video

Daarbij zou Fenerbahçe bovendien in de toekomst nog kunnen meeprofiteren als Real zou besluiten om Güler weer van de hand te doen. De club heeft volgens transferspecialist Fabrizio Romano namelijk een doorverkooppercentage van twintig procent weten te bedingen. Daarnaast zou de transfersom door een aantal bonussen nog verder op kunnen lopen. De deal tussen Real en Güler zou elk moment beklonken kunnen worden, de medische keuring is volgens Romano inmiddels gepland.

Güler debuteerde reeds in augustus 2021 in het shirt van Fenerbahçe. In de loop van 2022, nog voor zijn zeventiende verjaardag, volgde steeds meer speeltijd en op 13 maart 2022 maakte hij zijn eerste doelpunt tegen Alanyaspor. Dit seizoen zette de ontwikkeling zich door: Güler speelde twintig wedstrijden mee in de Turkse Süper Lig en scoorde daarin vier keer. In november 2022 debuteerde hij bovendien in het Turkse nationale elftal, waarvoor hij in de voorbije interlandperiode tegen Wales (2-0) zijn eerste doelpunt in zijn vierde wedstrijd voor de ploeg liet aantekenen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Komt dat corrupte Barca aan met 9mil voor een groot talent waarvan ze het salaris weer lekker gaan drukken of uitbetalen over een periode van 10 jaar. Gewoon netjes gehandeld door Real 20mil 20% doorverkoop en een paar miljoen aan Bonussen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen