Ajax bevestigt komst van Man City-aanvaller Borges en maakt forse transfersom bekend

3 augustus 2023, 21:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ajax TV

Ajax heeft Carlos Borges gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De negentienjarige aanvaller komt over van Manchester City. De Amsterdammers maken bekend 14 miljoen euro te betalen, een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot 19 miljoen. Borges tekent een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. Volgens eerdere berichtgeving heeft Man City een terugkoopclausule én doorverkooppercentage bedongen.

YouTube: 'Met deze spelers wil Ajax zich versterken! 👀'

De negentienjarige Borges maakte nog geen minuten in de hoofdmacht van City. Toch liet hij zich wel gelden in de Youth League. Zijn spel viel ook op bij West Ham United, dat hem graag naar Londen had gehaald. Dat leek ook te lukken, maar Ajax stak daar deze week een stokje voor.

Artikel gaat verder onder video

Borges speelde zijn wedstrijden vorig seizoen voor de beloften van City. Daarmee kwam hij uit in de Premier League 2. De linkspoot was in 24 wedstrijden goed voor 21 doelpunten en negen assists. De jeugdinternational van Portugal werd door die indrukwekkende cijfers uitgeroepen tot beste speler in die competitie.

Borges is een linksbenige vleugelspeler, die vooral vanaf de linkerflank speelt. De Portugees jeugdinternational lag nog tot medio 2024 vast bij City. Hij wordt na Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Diant Ramaj de vierde zomeraanwinst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op de plek van Bergwijn?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, want in het kader van de verschoning van het oude Ajax gaat Bergwijn naar de bank, ook Berghuis als hij blijft. Borges met een potentie voordoelpunten gaat Tadic doen vergeten met Mika Godts op rechts. Nu een spits nog en rechter CV. Voorlopig tot de winter klaar.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Som een stuk lager dan wat de zogenaamde bronnen brachten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen