Ajax en Brighton bereiken akkoord over recordtransfer Mohammed Kudus

5 augustus 2023, 20:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft een principe-akkoord bereikt met Brighton & Hove Albion over de transfer van Mohammed Kudus, zo meldt The Athletic. Als de deal doorgaat, vangen de Amsterdammers veertig miljoen euro. Niet eerder betaalde de Engelse club zo veel geld voor een speler. Kudus is persoonlijk nog niet rond met Brighton, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Zo komt er na drie seizoenen waarschijnlijk een einde aan de samenwerking tussen Ajax en Kudus. De middenvelder annex aanvaller ligt weliswaar nog tot de zomer van 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA, maar heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging. De Premier League ziet hij naar verluidt als ideale bestemming. Naast Brighton werden de afgelopen maanden ook Arsenal en Chelsea genoemd als geïnteresseerde clubs.

Artikel gaat verder onder video

FCUpdate Podcast | Over Steven Bergwijn, Lutsharel Geertruida en de opvolger van Xavi Simons

Het nakende vertrek van Kudus betekent slecht nieuws voor Maurice Steijn, die de ene na de andere sterkhouder ziet vertrekken. Jurriën Timber vertrok voor minimaal veertig miljoen euro naar Arsenal, Dusan Tadic maakte de transfervrije overstap naar Fenerbahçe en Edson Álvarez staat op het punt om voor dertig miljoen euro naar West Ham United te transfereren. Ajax nam daarnaast afscheid van Calvin Bassey (voor 22,5 miljoen euro naar Fulham), terwijl Mohamed Daramy dicht bij een transfer naar Burnley is.

Met Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj en Carlos Borges werden tot nu toe vier spelers door Sven Mislintat naar Amsterdam gehaald. De directeur voetbalzaken wacht nog een aantal drukke weken, want de selectie is vlak voor de start van het Eredivisie-seizoen nog lang niet compleet. Nu Kudus lijkt te vertrekken, is er nog meer werk te verzetten voor Mislintat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn kan echt vanaf 0 gaan beginnen..

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En daar is de verwachte 40 miljoen of meer. 40 miljoen voor Kudus, 20 miljoen voor Bassey, 15 voor Daramy, 40 miljoen voor Timber, 30 miljoen voor Alvarez. Salaris van Tadic. Zelfs met een gat in de begroting moet je met deze inkomsten toch een elftal kunnen samenstellen die mee strijd voor het kampioenschap.

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou je denken. Nieuwe elftal moet eerst weer op elkaar inspelen. Gaat wat worden. Kudus was wel de smaakmaker.

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Feyenoord1908 , Feyenoord is anders haar eerste prijs misgelopen. Elftal is ook niet veel belovend sinds de sterkhouder is vertrokken. Ben benieuwd of ze het ook vol kunnen houden in de CL en niet laatste worden..

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naja Kudus kon je toch ook beter gewoon kwijt zijn? Blessures veinzen, niet trainen en als die er is met de kop naar beneden. Lekker de strik erom!

ARIE1997
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou mag er wel met geld gesmeten worden hoop ik, een keeper en een aanvaller erbij is leuk maar als deze deal doorgaat is een aanvallende middenvelder ook geen overbodige luxe om te halen plus verdedigers, ze zijn wel miljoenen misgelopen bij het missen van cl, maar ze hebben al genoeg binnengehaald, 40 mil voor Timber, ruim 20 voor bassey. Als de deal van kudus doorgaat zit je met deze 3 al. Op 100 miljoen plus alvarez nog miljoentje of 30 a 40, als sjax die sutalo wil, dan nu gewoon gas geven en ergens tussen 25 en 30 miljoen bieden dan heb je hem wel denk ik

ARIE1997
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Trésor van genk halen als opvolger, is wel veel interesse voor las ik in Belgische media, maar als kudus gaat heeft ajax genoeg money om uit te geven anders heb je ook echt wel te weinig kwaliteit, 25 miljoen voor die Trésor, is een van de betere spelers van genk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen