Ajax probeert Nicolás Tagliafico terug te halen naar Amsterdam

14 augustus 2023, 08:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax maakt werk van de terugkeer van Nicolás Tagliafico, zo maakt De Telegraaf maandagmorgen bekend. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft reeds contact opgenomen met het management van de dertigjarige linksback. Tagliafico ziet het wel zitten om zijn comeback in de Johan Cruijff ArenA te maken.

Tagliafico streek in januari 2018 neer bij Ajax en maakte in de zomer van 2022 de overstap naar Olympique Lyonnais. In Amsterdamse dienst groeide hij al snel uit tot publiekslieveling. In totaal speelde hij 169 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij zestien doelpunten maakte en 23 assists leverde. Bij Lyon speelde Tagliafico vorig seizoen zo'n beetje alles.

Artikel gaat verder onder video

YouTube: De opvallendste Eredivisie shirts ‘Ik wil meteen naar de fanshop van Ajax’

De Amsterdamse interesse in Tagliafico kan niet los worden gezien van de onvrede van Maurice Steijn over Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine. Beide spelers voldoen vooralsnog niet aan de verwachtingen van de trainer van Ajax. Lukt het Mislintat niet om Tagliafico terug te halen, dan geldt Gaston Avila van Antwerp als alternatief. De 21-jarige linksback heeft een prijskaartje van twaalf miljoen euro om zijn nek hangen.

Avila geldt in de Johan Cruijff ArenA ook als eventuele back-up voor Hiroki Ito, daar hij ook als linker centrale verdediger uit de voeten kan. Ajax probeert de 24-jarige Ito al langere tijd over te nemen van VfB Stuttgart, maar zowel het eerste als tweede bod werd resoluut van tafel geveegd door de Duitsers. Op het derde bod heeft Ajax nog geen reactie gekregen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maradona
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tagliafucko..iemand die zoveel kaarten pakt kan je nooit op bouwen, net als destijds bij Mazraoui; goed ( lees niet erg goed ) maar wel onbetrouwbaar!

JAJAX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb wel vertrouwen in deze linksback. Er zit vuur in en dat is juist goed voor Ajax

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dit zou een hele goede move zijn. Voor de balans qua leeftijd in de selectie en als leidersfiguur in de groep. Nico wordt eind deze maand 31 en kan nog zo 3 a 4 jaar mee. Hij houdt van Ajax en van Amsterdam (is meer hier dan in Lyon) en de supporters zijn gek op 'm.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou mooi zijn .

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Werd in Nederland wat ondergewaardeerd en dat zie je nu hij vertrokken is. Zou een uitstekende linksback zijn voor Ajax, al weet ik niet wat zijn prijskaartje is.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik was destijds een grote fan van de kleine back Tagliafico. Hij maakte elke directe tegenstander het leven zuur zowel in de ED als in Europa. Hij werd in zijn laatste periode slecht door Ajax (Ten Hag) behandeld net als Noa Lang. Nico is voor zijn tegenstander net een irritante mug. Kom maar terug Nico.

JAJAX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. Kom maar terug Nico.

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tagliafico wat een held als hij zou terug keren. En natuurlijk hij pakt veel gele kaarten maar gaat altijd vol in de strijd. Dat mist Ajax op dit moment. Één ding is zeker, hij geeft veel ervaring mee en kan dat overbrengen op de jeugd.

Finalflow
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bron is de Televaag, dan kan je de deal wel goodbye zeggen. Toch nog even mogen dromen!

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan hij meteen aanvoerder worden.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jet zou supergeweldig zijn als hij echt doet terugkomen. Waarom iemand naar het buitenland moet gaan vanwege het geld, en dan met grote nadeel dat je niet vaak aan spelen toekomt. Ajax moet hem een vijfjarige contract laten tekenen waarop hij NIET kan weigeren. Dan gaat iedereen door zijn dolleheen. Echt super ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen