Ajax slaat uitgaande dubbelslag: Mislintat haalt bijna 60 (!) miljoen euro op

10 augustus 2023, 13:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft de uitgaande transfer van Edson Alvarez donderdagmiddag officieel naar buiten gebracht. De Mexicaanse middenvelder gaat voor 38 miljoen naar West Ham United. Het aanstaande vertrek van Mohamed Daramy laat ook niet lang meer op zich wachten, want Fabrizio Romano kwam met het nieuws dat er een akkoord is bereikt tussen Stade Reims en de Amsterdammers voor zeventien miljoen euro. Daarmee komt er bijna zestig miljoen euro in het laatje van Ajax.

In het transferbericht van de Amsterdammers maakt de club melding van een bedrag van omgerekende ongeveer 38 miljoen euro en dat kan zelfs nog oplopen tot 41 miljoen euro, meldt Ajax. In totaal kwam Alvarez tot 147 officiële wedstrijden in het eerste team van Ajax, met wie hij twee keer kampioen van Nederland (2021 en 2022) werd en één keer beslag legde op de KNVB Beker (2021). In Londen tekent hij een contract tot en met 2028 bij de regerend winnaar van de Conference League.

Dat Alvarez zou vertrekken lag al enige tijd in de lijn der verwacht. Door vakantie was hij vooralsnog afwezig bij de selectie van Maurice Steijn, maar er waren al maandenlang verschillende geruchten. Deze week zou hij weer aansluiten bij Ajax, maar toen hij terugkeerde van vakantie, had Ajax net een akkoord gesloten met The Hammers, waardoor hij zich niet meer hoefde te melden in de Johan Cruijff Arena. Mislintat verkocht eerder Jurriën Timber voor veertig miljoen euro aan Arsenal en deed ook Calvin Bassey voor een fraai bedrag weg aan Fulham. De teller staat daardoor al op ruim honderd miljoen euro aan inkomende transfersommen.

Preview Eredivisie 2023/24! 🇳🇱 De landskampioen, tegenvallende aankopen en de mooiste shirts!

Daar komt spoedig nog meer bij, want volgens transferspecialist Romano heeft Ajax dus een akkoord gesloten met de verkoop van Daramy. De buitenspeler hoeft alleen nog een persoonlijk akkoord te bereiken met de Franse club, alvorens ook die deal afgerond kan worden. Ook rond Mohamed Kudus loopt er nog wat: hij zou eventueel voor veertig miljoen euro naar Brighton & Hove Albion vertrekken. Of Mislintat daarmee al zijn uitgaande transfers heeft gedaan bij Ajax, is niet bekend. Wel heeft hij dus al voor behoorlijke inkomende transfersommen gezorgd in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Eelko
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klasse !!

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel netjes mooie bedrag Nu de juiste vervangers ophalen

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die in Brazilië dilima ?

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje ja kan als er maar goede vervanger voor terug komt niet weer huur of wat het niet waard is

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En toch zal ik hem heel erg missen. Ben erg benieuwd of er een betere ervoor terug komt ! !

WBerg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

JC krijgt toch gelijk, een zak geld kan niet scoren.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mislintat, de door Driessen/Verweij, Jansen, Derksen en company uitgelachen en verfoeide "Duitser" weet wat een goed verdienmodel is en in het huidige internationale betaald voetbal gaat het om winst en het maakt niet uit of het een goede of minder goede aankoop betreft, zie minder goede aankopen: Schule, Hummels, Dembelé (Barcelona), Zerrouchi nu al, Pedersen, Baumgartle, Sanchez, El Gazi, Wijndal en ga zo maar door. Wie doet het hem na: meer dan 100 miljoen al binnen en dat zonder de CL inkomsten. Het is geen grapje, want Duitsers maken geen grapjes.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die 60 miljoen is een oplossing voor de korte termijn, namelijk het missen van CL voetbal komend jaar. Nu nog de lange termijn verzorgen, oftewel investeren in spelers die komende jaren nog meer poen gaan opleveren en...........(!). tevens een eredivisiewaardig team op de been brengen, wat kampioen of 2e kan worden bij de eindstand. Een flinke opgave want nog eens zo'n jaar met deze tussenoplossing en zelfs deze winstmakende TD kan een enkeltje Duitsland nemen op eigen kosten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rechtsbekaf, "oftewel investeren in spelers die komende jaren nog meer poen gaan opleveren en...." Dit weet je nu (nog) niet ! Eigenlijk niemand. Het is een gok, kijk naar Neymar bij PSG nu, verlies ! " investeren in spelers " Welke spelers dan ? Kom met een paar namen. "deze winstmakende TD kan een enkeltje Duitsland nemen op eigen kosten." Maar dan heeft hij zijn taak nu al volbracht. Jammer dat de selectie pas laat bij elkaar is. Ik heb wel vertrouwen in een veel beter Ajax dan onder Schreuder en met de spelers van het afgelopen sezoen. jammer dat Berghuis, Brobbey en vooral Taylor er nu nog bij zitten, deze spelers waren ook debet aan de gelijke spelen tegen Emmen, Volendam Vitesse o.a.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geweldige dat afscheid filmpje van Alvarez 🙏 super mooie afsluiting bij ajax En Alvarez bedankt 👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen