Derksen maakt heel Ajax met de grond gelijk en wijst alvast de landskampioen aan

2 augustus 2023, 15:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen voorspelt een rampzalig seizoen voor Ajax. De tv-analist is allerminst te spreken over de directie en bestuursleden bij Ajax, die hij wegzet als lichtgewichten. Volgens Derksen wordt trainer Maurice Steijn de dupe van het beleid bij Ajax.

Vrijdag staan PSV en Feyenoord tegenover elkaar in de Johan Cruijff Schaal en naar de verwachting van Derksen zullen zij ook de titelstrijd onderling uitvechten. "Ajax kunnen we vergeten dit jaar", zegt hij in een video-item van Vandaag Inside. Als Derksen uiteindelijk wordt gevraagd wie kampioen wordt, wijst hij Feyenoord aan. Hij vindt het aankoopbeleid in Rotterdam goed, in tegenstelling tot bij Ajax. "Ajax wordt geleid door lichtgewichten, zowel in de directie als in de raad van commissarissen. De voetbalknowhow ontbreekt. De jeugdopleiding wordt geleid door mensen van wie ik nog nooit gehoord heb, terwijl Wim Jonk bij FC Volendam werkt en de ultieme man was geweest om het bij Ajax op te pikken. Ze begrijpen er helemaal niks van."

Artikel gaat verder onder video

"De voorzitter van de raad van commissarissen is een directeur van streekziekenhuizen (Pier Eringa, red.). Met alle respect, die zal hij heel goed leiden, maar hij heeft helemaal geen gevoel voor de toko waar hij leiding aan moet geven. En dan hebben ze die hockeyer (Chief Sports Officer Maurits Hendriks), die alleen maar op macht uit is, die is alleen maar uit op de directiestoel. Die wordt ook niet geremd door enige kennis van voetbalzaken. Dat kunnen we vergeten. En die arme trainer (Maurice Stiejn) wordt dalijk de dupe. Met de kerst staan ze in de middenmoot en dan is er niemand die zegt: 'De technisch directeur deugt niet en die hockeyer heeft er geen verstand van.' Nee, dan is de trainer de lul", voorziet Derksen.

De oud-voetballer ziet Ajax inmiddels als 'een doorsnee club'. "FC Twente en AZ sla ik veel hoger aan dan Ajax. Dat mag niet voor een club als Ajax. Er zit een man met een functie die hij nog nooit ergens bekleed heeft, want het was een doodgewone scout (Mislintat, red.). Die zit nu op een stoel die waarschijnlijk te hoog gegrepen is voor hem."

Derksen kan door de zomerstop van Vandaag Inside zijn ei niet meer kwijt op tv, dus behandelt hij in het interview met Noa Vahle een scala aan onderwerpen. Zo wijst hij de ideale Songfestival-kandidaat aan en wordt de toekomst van politicus Pieter Omtzigt besproken. Bekijk de video hieronder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Komt u meedoen met de bingo meneer Derksen of zullen we u terug naar uw kamer brengen?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat hij al weet wie er kampioen wordt en dat ajax straks in de middenmoot staat is kul natuurlijk. Maar verder heeft hij wel wat punten

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is ook zo. Derksen is natuurlijk niet helemaal achterlijk. Af en toe zie je nog glimpen van de goede journalist die hij was, maar veel gaat verloren in edgy uitspraken in te scoren.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is nog geen bal getrapt van de ED en er komen versterkingen aan, ook Sutalo die hard nodig is (nu Astana-Zagreb 0-1). Ajax heeft nu wel als nadeel dat Steijn de nieuwe spelers nog niet goed kan laten inspelen, altijd Ajax met veel pech, maar Ajax is een grote club en het komt wel weer goed, misschien dit seizoen niet. Derksen weet net als iedereen niks niks niks. Laat Derksen zich maar om Frans Klein druk maken.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als het alleen zo makkelijk was . Ffff inspelen . Het moet ook gewoon kwaliteit zijn anders kun je trainen wat je wil . En idd dat weet niemand . Maar dat derksen en velen mensen daar twijfels over hebben is toch niet gek. Het is gekker dat mensen hier ook zonder kennis denken dat het allenaal goed gaat

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat Steijn de kerst niet haalt is wel duidelijk. Dat heeft Johan goed gezien. Plaats 6 misschien 5 maximale dit seizoen voor ajax.

MrBeuckie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op basis van wat? Zal me niks verbazen als Ajax gewoon mee gaat doen om de bovenste plekken.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij hebt net zoveel verstand als die ouwe rukker Derksen, geen

Misteryman67
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een slap gelul van die man Als Ajax er in slaagt om nog top spelers aan te trekken, dan denk ik wel dat de Amsterdamse club bovenin zal eindigen. Of de club landskampioen word laat ik voor nu in het midden.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft absoluut gelijk wat Ajax betreft !! Worden zware jaren voor de Ajacieden!.. 🥴😉

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat Feijenoord en PSV betreft ook. Niemand weet het zeker. Ajax heeft in elk geval betere spelers dan Berghuis, Brobbey in huis gehaald.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat weet je niet

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het hele met Johan eens Een beleid van niets daar Pier Eringa directeur ziekenhuis en bij de politie gezeten den haag Jan van hals puinzooi achter gelaten fc Twente Annette Mosman pensioenfonds Dat soort mensen in de top bij ajax

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Johan bied jezelf aan bij Ajax dan krijg jij van mij de duurst betaalde doos met sigaren. Laat nou eens een keer zien hoe het moet.

MrBeuckie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beter dat Derksen het zegt dan iemand met verstand van zaken. Zijn haat naar Nederlands grootste club is keer op keer overduidelijk aanwezig

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die ouwe ordinaire rukker moet maar snel van de buis verdwijnen. Als je in twee jaar een heel elftal kwijtraakt kan je dat onmogelijk in één jaar repareren Dat kost tijd, maar Ajax komt altijd weer boven drijven. De andere clubs gaan nu ook meemaken als hun spelers worden weggekocht. Aan het eind van komend seizoen is er weinig meer over van het toch al niet beste Nederlandse clubvoetbal. Over en uit.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, speak for yourself, adieu.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen