Duitsers reageren vol ongeloof op 'gênante' actie van Ajax

2 augustus 2023, 21:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het eerste bod van Ajax op VfB Stuttgart-verdediger Hiroki Ito valt niet in goede aarde bij supporters van de Bundesliga-club. Die zijn van mening dat Ito veel meer waard is en spreken zelfs van een 'belediging'.

De Telegraaf maakte woensdagochtend als eerste melding van de interesse van Ajax in Ito. De krant stelde toen al dat zijn transferwaarde op zestien miljoen euro wordt geschat, waardoor het voor directeur Sven Mislintat een lastige zaak wordt om de Japanner weg te halen bij zijn oude club VfB Stuttgart.

Artikel gaat verder onder video

Sky Deutschland berichtte niet veel later dat er daadwerkelijk een bod van twaalf miljoen euro lag, waarna Nederlandse media de berichtgeving bevestigden. Het bod werd afgewezen door Stuttgart en dat is volgens Duitse fans niet meer dan logisch. Zij vinden het geboden bedrag erg laag.

'Een beledigend aanbod', 'gênant om zo'n bod te doen', 'bij twintig miljoen kunnen we praten' en 'Mislintat hoeft zijn gezicht hier niet meer te laten zien' zijn slechts enkele van de reacties op het nieuws van Sky. "Een bod van twaalf miljoen is op zijn best brutaal, maar op zijn slechtst een belediging", schrijft een ander op X, het voormalige Twitter. "Ik was een fan van Mislintat, maar het feit dat hij ons nu probeert af te troggelen, maakt hem niet populairder."

Ito is tienvoudig international van Japan. Hij werd in 2021 door Mislintat op huurbasis naar Stuttgart gehaald. Hij tekende een jaar later een contract tot medio 2025. Toen betaalde Stuttgart vier ton om Ito over te nemen van Jubilo Iwata.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat kunnen ze vinden, maar de werkelijke transferwaarde van Ito is 10 miljoen volgens het doorgaans betrouwbare transfermarkt.nl/de. Als de clubs er tussen de 14 en 16 uitkomen is dat gewoon een fatsoenlijke deal.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax wil voor een dubbeltje op de eerste rij ziten. Die bedragen die zij willen uitgeven zijn peanuts in het huidige voetbal Ik zie voorlopig nog niemand naar Ajax komen behalve jongelingen tussen 19 en 23 jaar. Praatjes vullen geen gaatjes.

robinson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

brigges: Je kunt beter tandarts worden.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het eerste bod is altijd te laag. Je ontmoet elkaar ergens tussenin. Ze moeten niet gaan mekkeren dat hij de club probeert af te troggelen. Alsof zijn eerste bod, toen hij nog voor hun werkte' altijd direct de vraagprijs was.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen