Johan Derksen betreurt vertrek van collega's niet: 'Nee, dat is geen groot gemis'

12 augustus 2023, 09:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Talpa

Dat Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman na een zomerstage bij Talpa terugkeren naar BNNVARA, is volgens Johan Derksen voor iedereen het beste. Het boegbeeld van Vandaag Inside denkt dat de twee niet gemist zullen worden bij SBS 6.

Van Roosmalen en Groenteman waren deze zomer met hun eigen talkshow Marcel & Gijs voor vier weken te zien op het tijdstip van Vandaag Inside. De Oranjezomer, de andere vervanger van het programma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Derksen, scoorde veel betere kijkcijfers.

Artikel gaat verder onder video

Bij Shownieuws wordt Derksen gevraagd of het vertrek van Van Roosmalen en Groenteman een gemis is voor SBS 6. "Nou, nee hoor. Ik vind dat de jongens het heel goed hebben gedaan, maar dat zijn geen jongens die het grote publiek trekken. De mensen die naar die twee kijken, houden van dat type humor. Dat is meer VPRO- en VARA-humor. Hélène spat van het scherm en dat is echt een Talpa-ster."

De Oranjezomer deed Marcel & Gijs al snel vergeten. "Ze heeft werkelijk een wereldprestatie geleverd, want ze heeft in zes weken tijd 900.000 kijkers getrokken. Daar hebben wij twintig jaar over gedaan", aldus Derksen. "Ik gun het Hélène wel. Wij wisten al hoe goed zij was, want zij zit iedere vrijdagavond bij ons en dan loopt het als een trein. Je moet ook een schouderklopje geven aan de redactie, die voor hele goede weekgasten heeft gezorgd. Fidan Ekiz en Jeroen Pauw zijn voor een talkshowhost geweldig. Dan loopt het vanzelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als de Oranjezomer goed is dan wordt het tijd dat VI (met steeds dezelfde grollen en grappen) het veld ruimt toch ?

Valentine
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En bij Oranjezomer was dat niet het geval? Elke aflevering ook van die vervelende filmpjes gewoon 1 op 1 gekopieerd van die Genee. En het zal aan de vakantieperiode hebben gelegen, maar iedere keer dezelfde gasten.. buiten de weekgast om, was gewoon een aftreksel van VI. En dan dat ophemelen van die Derksen, daar werd je ook verdrietig van. Ik hield het meestal 15 min vol en was dan dat popiejopie gedoe van die Hendriks zat, maar goed ieder zijn meug

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentine, Precies, ik heb geen één keer naar gekeken, zeker niet naar die kunstpop Hélène met die beperkte capaciteiten. Maar goed haar doelgroep is 900.000 kijkers, zijn zij gelukkig..... Ook kijk ik nooit never naar VI, maar ik reageer alleen op artikelen op FCUpdate. Ik snap ook niet dat er nog door FCUpdate aandacht aan Derksen besteed wordt, dit hoort in de site van mediaCourant. Maar goed dit is een klasse (?) weerspiegeling van onze huidige samenleving.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je weet dat "nooit never" een dubbele ontkenning is dus een bevestiging?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt Rechtsbekaf, "nooit never" is popiejopietaal net als "zeker weten" of "is goed", maar grammaticaal heb je volkomen gelijk. Ik kijk dus nooit.Ik kijk ook never.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja helene kan niks verkeerd doen bij derksen . Net als die warrige vertelster rox kneteman etc . Dit is gewoon het beschermen van de 'talenten' die hij 'ontdekt' heeft De oranjezomer is dezelfde formule als vi Eigenlijk zegt derksen het zelf want die tafelgasten(de meeste gewoon van vi)hebben hendriks geredt . Met name de laatste week jeroen pauw. Bij andere gasten was zij vervallen in nog meer fimpjes en schijt lollige onderwerpen . Hendriks had het ook vaak over vi ,en derksen moest ook steeds vaker opduiken met een filmpje . Ze heeft ook geprobeerd om derksen in de studio te krijgen . Sorry maar dan ben je in mijn ogen geen ster Laat het maar eens zien zonder je vi connectie

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met dit verhaal ben ik met je eens gtsb, kan toch nog.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat kan zeker . Je kan ook het niet eens zijn maar normaal blijven doen . Ik heb de laatste dagen hier wel gereageerd maar expres niet op sommige mensen . Normale discussies prima ,dat andere gezeik geen zin meer in .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat heeft dit met voetbal te maken?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig dat er zoiets als zappen bestaat..........!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd . Ook leuk dat mensen nooit kijken ,maar dan een mening hebben . Dat ze niet kijken maar wel alles weten ook. Vandaag inside kijk ik meestal en dat is niet altijd goed maar wel beter als oranjezomer . Als er geen gasten waren geweest als een pauw of v gelder etc . Had ik weggezapt . Hendriks alleen is niet veel

Voetbal11tal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een overdreven gedoe allemaal. Dit was toch gewoon letterlijk een kopie van vi en hendriks heeft letterlijk genee zitten nadoen inclusief zijn grappen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies . Een verschil is dat genee meestal wel weet wanneer hij op moet houden .

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies . Een verschil is dat genee meestal wel weet wanneer hij op moet houden . Helene niet? Haar humor was vaak te plat, ze deed het erg goed, lekker luchtig als avond show.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helene deed het gewoon erg goed! Wel kopie van VI maar met ander "sausje" erover. Kijk ook weer uit naar Maandag. Derksen zijn mening is altijd eerlijk. en de azijnzeikers: Nee! Er zit een knop op je TV Die helpt je zo uit de puree Druk 'em in en ga maar mee De bloemen buiten zetten

Hossie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen geeft zijn mening en soms zit ie ernaast. Hij heeft dan wel moeite dat toe te geven, maar dat is zijn karakter en dat maakt hem puur. Helene haalt goede cijfers dus dat spreek toch ook voor zich. VI is ook een goed trio. Individueel halen ze ook de kijkcijfers denk ik niet. En ja dat ik hier lees dat iemand niet eens naar deze programma's kijkt en een mening geeft, zegt toch genoeg over diegene. Dit is net zoiets als klagen over de politiek maar zelf niet gaan stemmen. En ja dat het makkelijk is als je grote bekende kent of familie hebt dat helpt zeker, maar dat is nooit anders geweest in welke branche dan ook. Van Wiileke Alberti, Jordy Cruijff, kinderen van Hazes, John de Mol Jr en zo kan ik nog wel even doorgaan Oh vergeet Max verstappen niet als hij een boeren zoon was had hij op een trekker gereden😜 Ik vind dat iedereen een mening mag hebben maar wat kunnen we in dit landje toch zeiken om niets. Conclusie kijk wat je leuk vind doe ik ook. Programma's waar ik me aan irriteer vermijd ik net als Facebook en tiktok😜🥳

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. Je slaat de spijker op zijn kop!! 👍

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hélène is goed, maar ik vind "M" beter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen