'Meestervoorspeller' Hugo Borst begrijpt helemaal niets van Ajax-prognose Hans Kraay junior: ‘Hoe dan?!’

3 augustus 2023, 11:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Voetbal International

De seizoensgids van Voetbal International beschikt zoals altijd over een Eredivisievoorspelling. Een aantal prominenten wagen dan een poging om de eindstand van het Eredivisieseizoen te voorspellen. Hugo Borst had vorig jaar de meeste eindklasseringen juist en voorspelt dit seizoen, in tegenstelling tot Hans Kraay junior, een donker scenario voor Ajax.

Kraay junior is de enige deelnemer die denkt dat Ajax aankomend seizoen de landstitel gaat bemachtigen. Bij Borst zorgt dit voor gefronste wenkbrauwen. “Hans, je hebt het vorig jaar helemaal verkeerd gedaan, en wat hoor ik net. Je hebt als enige van alle voorspellers Ajax eerste laten eindigen. Hoe dan?!”, vraagt de ras-Spartaan zich hardop af.

Artikel gaat verder onder video

Als we gaan kijken naar de voorspelling van Borst, wordt het duidelijk waarom de analist zo verbaasd is. Hij voorspelt namelijk een dramatisch seizoen voor Ajax en denkt dat de Amsterdammers genoegen moeten nemen met de vierde plaats. “Als je nu naar Ajax kijkt, is het een club die volledig op zijn reet ligt. In alle geledingen is er ongemak”, weet Borst.

“De selectie is ondermaats. Er speelt een kind (Olivier Aertssen, red) in het centrum en aan de andere kant staat een kind met iets meer ervaring, Jorrel Hato. Natuurlijk zal er nog wat bijkomen, maar Ajax heeft zijn zaken héél slecht voor elkaar”, is Borst vernietigend. “Dat komt natuurlijk door een gebrek aan perspectief. Ajax heeft niet zoveel te bieden”, gaat hij verder. De analist denkt overigens dat Feyenoord de titel moeiteloos gaat prolongeren.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hugo Borst is anti ajax Die heeft nog nooit iets goed gezegd over ajax Prijs alleen sparta de hemel in

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja iedereen die twijfelt aan ajax en wat kritiek heeft vanwege wat er nu allemaal gebeurd daar is anti ajax . Ook mensen als v d vaart ,jack v gelder etcetc allemaal haters toch .

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lees je de tekst wel goed van Dilima 1966 . gtsb Volgens mij staat er borst heeft nog NOOIT iets goeds over Ajax gezegd Volgens mij zijn van de vaart v gelderen op zijn tijd kritisch over Ajax maar niet altijd Dus ff goed lezen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jullie doen niet anders joh sukkel. Verder ga zitten en neem de kritiek als een kerel. Want dat gebeurd namelijk als het slecht gaat . Daar hebben jullie successupporters achter je pc tje nog geen kaas van gegeten he. Ajax is toch zo groot en machtig!!! etcetc. Dan is het ook iets wat de media bezig houdt ,en over door blijft gaan Dus stop met janken op alles en iedereen die TERECHT kritiek heeft . Het gaat stoppen zodra je weer wint zo werkt het al jaren bij andere clubs dus ook bij ajax . Verder zegt dilima66 idd hra dat maar dat is zijn mening . Borst is over veel kritisch . Ik zie gewoon dat jullie iedereen die wat zegt anti ajax genoemd wordt . En dat is gewoon gelul . Daarom noemde ik ook deze mannen . Maar goed begrijpen is moeilijk

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is een verschil tussen kritiek en kritische analyses gtsb en het laatste deed van Gelder en vd Vaart en anderen. Maar herinner je je die ellende voor Advocaat bij je club nog ? Met Martin van Geel ? Met Berghuis ? Altijd op de historisch beste club van Nederland Ajax fitten is makkelijk, kijk maar uit als je club uitglijders maakt. Ajax blijft ondanks alles de meest aansprekende club van Nederland, de enige 3-sterren ED club en 4-sterren UEFA club, die verdiensten worden niet meer afgepakt. Ik wil zien hoe Feijenoord het in de CL gaat doen. Afgelopen seizoen, na vele organisatorische ellende, ging het wat minder bij Ajax, 3e plaats was de juiste plaats !!!! maar Ajax komt vet terug. Trouwens Barca, Juve hadden het ook gehad en waar staan Barca en Juve nu ? Ondanks de late instroom van de nieuwe spelers bij Ajax zal Ajax het sportieve leven van je club zuur maken, ook PSV zal het doen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gtsb, Door jouw steeds terugkomende gezeur over Ajax gaat mijn sympathie voor de mooie club Feijenoord met de dag verdwijnen.

Foeks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hans heeft verstand van voetbal en Hugo denkt dat hij verstand van voetbal heeft. Alleen omdat hij een keer gelijk heeft gehad.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vermoeiend om naar Borst te luisteren en te kijken. Oh, hij zal wel weer gelijk hebben.....

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Reel. 1. Feyenoord, 2 PSV, 3 AZ, 4 Ajax. 5 Twente, 6 Utrecht

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou ik wil het nog zien deze rangschikking. Vergeet een nieuw Ajax niet en de stille kracht PSV. Bij Feijenoord zijn ze euforisch geworden, eerst zien dan pas....

Dennis Schouten
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je binnen een jaar op je gat kan liggen, na 3 kampioenschappen en honderden miljoenen aan transfers, dan zou je er binnen een jaar toch ook bovenop moeten kunnen komen. Zo extreem op hun gat liggen dat is door Hugo weer extreem aangezet. Met een paar goede aankopen kan je er zo weer zijn. Kijk naar Feyenoord vorig jaar, een paar goede aankopen en goede trainer en ze waren ineens uit een ECHT gat. Moet wel wat gebeuren, maar Ajax kan gewoon kampioen worden. Fey heeft veel ingeleverd op het middenveld en er wordt nog aan spelers getrokken. PSV die hun zwakste linie nog steeds niet hebben verbeterd en ook niet heel bijzonder hebben ingekocht, dus ik denk ook dat het dichter bij elkaar zit dat Hugo HOOPT.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen