Michiel Kramer komt met de schrik vrij na onderzoek; KNVB velt oordeel over 'flesje champagne'

24 augustus 2023, 11:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Michiel Kramer krijgt geen straf voor zijn opmerkelijke manier van juichen na de openingstreffer tegen AZ. De spits van RKC maakte vanaf de stip een doelpunt voor de Waalwijkers en vierde dit vervolgens vlak voor het uitvak met supporters van de tegenstander. Kramer zou tijdens het juichen een ‘obsceen’ gebaar hebben gemaakt, waarna de KNVB een vooronderzoek startte.

De aanklager geeft de aanvoerder van RKC geen straf. Kramer krijgt wel een berisping van de Nederlandse voetbalbond, die het gedrag van de aanvaller ‘onprofessioneel’ vindt, gezien de voorbeeldfunctie die de 34-jarige spits heeft.

Artikel gaat verder onder video

Kramer schoot zo’n vijf minuten voor de rust onberispelijk raak vanaf de stip en vierde zijn doelpunt op een manier zoals je hem maar zelden ziet. Na afloop van de wedstrijd verklaarde de spits tegenover ESPN dat hij het ontpoppen van een flesje champagne uitbeeldde. De aanklager deed onderzoek naar deze uitspraak, en vindt de verklaring ‘ongeloofwaardig in het licht van de televisiebeelden’.

Zodoende hoeft Kramer dus niet te vrezen voor een schorsing, wat voor RKC mogelijk een opsteker kan betekenen. De Waalwijkers nemen het aanstaande zaterdag op tegen het geplaagde NEC. Beide ploegen hebben dit seizoen nog geen punten weten te behalen, al mag er gezegd worden dat RKC geen makkelijk programma kende. NEC liet echter punten liggen tegen Excelsior en Heracles Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Theike Futs
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig blijft dit ongestraft. Waar hebben we het in godsnaam over? Als men de jeugd wilt beschermen tegen een pseudo sexuele handeling, dan laat hun nooit meer op internet en laat kinderen nooit meer samen spelen. Kinderen zijn dankzij de porno op het internet echt niet zo onschuldig meer als in de eerste jaren van de eerste eeuw na Christus meer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen