'PSV gaat voor Zeno Debast: mogelijk duurste clubaankoop aller tijden'

1 augustus 2023, 21:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV gaat zich deze week officieel melden voor Zeno Debast, een centrale verdediger van Anderlecht. Dat meldt - opvallend genoeg - Feyenoord Transfermarkt op Twitter. Debast, negentien jaar, zou bijna 20 miljoen euro moeten kosten. De Telegraaf stelt echter dat er 'vanaf 15 miljoen euro gesproken kan worden'.

Debast debuteerde in mei 2021 bij Anderlecht en speelde sindsdien 57 officiële wedstrijden voor de club. Hij is drievoudig international van België en maakte verrassenderwijs deel uit van de WK-selectie van België in 2022. Hij bleef echter in alle wedstrijden op de bank zitten.

Artikel gaat verder onder video

Als de transfersom in de buurt komt van twintig miljoen euro, wordt Debast de duurste aankoop ooit van PSV. Al 23 jaar lang is die titel voor Mateja Kezman, die in het jaar 2000 voor veertien miljoen euro overkwam van Partizan Belgrado.

Volgens het Eindhovens Dagblad zal de transfersom echter niet zo hoog blijken. "PSV heeft inderdaad geïnformeerd naar centrale verdediger Zeno Debast (19) van Anderlecht", schrijft journalist Rik Elfrink. "Eerste call van @FeyenoordTM. Geen bod nog en prijs van 20 miljoen is sowieso niet aan de orde." Hij stelt dat de reële marktwaarde van Debast tussen de 10 en 15 miljoen euro ligt en dat daar ook bonussen bij horen. De Telegraaf maakt wel melding van een vraagprijs van 20 miljoen, maar stelt dat er vanaf 15 miljoen gesproken kan worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen