'Ten Hag denkt opnieuw aan ex-Ajacied én overweegt 'surprise move' bij Tottenham Hotspur'

29 augustus 2023, 08:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Erik ten Hag hoopt de selectie van Manchester United voor het verstrijken van de transferdeadline nog op enkele posities te versterken. Met het oog op de blessures waarmee Luke Shaw en Tyrell Malacia momenteel kampen zou de Nederlander graag een extra linksback aan zijn elftal toevoegen, voor die positie zou onder meer Nicolás Tagliafico in beeld zijn. Bovendien zou Ten Hag ook een verrassende deal met Tottenham Hotspur in het achterhoofd houden.

De linksbackpositie is momenteel een zorgenkindje voor Ten Hag. Door het ontbreken van Shaw én Malacia werd hij afgelopen weekend gedwongen om Diogo Dalot, normaal gesproken rechtsback, aan de linkerkant te posteren tijdens het thuisduel met Nottingham Forest (3-2 winst). Volgens transferspecialist Fabrizio Romano heeft Manchester United meerdere linksbacks op het oog. Zo zou de club een lijntje hebben uitgeworpen naar Chelsea over Marc Cucurella en staan ook Marcos Alonso (FC Barcelona) en Sergio Reguilón (Tottenham Hotspur) volgens de Italiaan op het verlanglijstje.

Artikel gaat verder onder video

Tagliafico
Daarnaast zou United ook een telefoontje hebben gepleegd met Olympique Lyon om te informeren naar de mogelijkheid om Tagliafico naar Manchester te halen. "Ten Hag kent hem goed", schrijft Romano daarbij ten overvloede. Tussen 2018 en 2021 speelde de 49-voudig Argentijns international liefst 169 duels onder Ten Hag voor Ajax, waarmee beiden met onder meer drie landstitels, twee KNVB Bekers en het bereiken van de halve finale van de Champions League bijzonder succesvol waren. Eerder deze zomer werd Tagliafico, die sinds de zomer van 2022 voor Olympique Lyon speelt, ook al even in verband gebracht met een terugkeer in Amsterdam. Ajax koos inmiddels echter voor zijn jongere landgenoot Gastón Ávila, die overkwam van Antwerp FC.

Surprise move
Behalve Reguilón zou Ten Hag bovendien nóg een interessante optie hebben gevonden bij Tottenham Hotspur. Volgens de Engelse krant The Daily Telegraph overweegt United een surprise move voor de Deense verdedigende middenvelder Pierre-Emile Hojbjerg (28). De oud-speler van Southampton is onder de nieuwe Spurs-trainer Ange Postecoglou vooralsnog derde keus op het middenveld waar Yves Bissouma en Pape Sarr de voorkeur krijgen. Ten Hag kent Hojbjerg nog van zijn tijd als trainer van het tweede elftal van Bayern München en ziet in hem mogelijk een alternatief voor Sofyan Amrabat. Tottenham accepteerde eerder deze zomer al een bod van zo'n 35 miljoen euro van Atlético Madrid op Hojbjerg, de speler kwam er echter persoonlijk niet uit met de Spaanse topclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen