Thierry Henry glimlacht veelzeggend op tribune bij basisrentree Kylian Mbappé

26 augustus 2023, 23:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © TNT Sports

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond de eerste zege van het seizoen geboekt. Niet geheel ontoevallig maakte de in genade aangenomen Kylian Mbappé zijn rentree in de basis bij de kampioen van Frankrijk. Hij tekende onder toeziend oog van Thierry Henry voor twee van de drie Parijse doelpunten tegen RC Lens: 3-1.

Mbappé maakte twee weken geleden zijn terugkeer in de selectie van Paris Saint-Germain nadat hij vanwege contractperikelen enkele weken buiten de spelersgroep werd gehouden. Vorige week maakte de superster - als invaller - tegen Toulouse (1-1) meteen een doelpunt bij zijn eerste minuten van het seizoen. Tegen Lens verscheen Mbappé aan de aftrap en was hij wederom trefzeker.

Artikel gaat verder onder video

Het eerste doelpunt van de avond werd niet door Mbappé, maar door Marco Asensio gemaakt. De van Real Madrid overgekomen aanvaller ontving de bal op de rand van het strafschopgebied, draaide open naar zijn linkerbeen en krulde de bal in de hoek. Een aantal minuten na rust schoot Mbappé op aangeven van Lucas Hernández de bal feilloos tegen de touwen. Na het doelpunt werd Henry in beeld gebracht, bij wie een veelzeggende glimlach te ontwaren was. Mbappé gooide in blessuretijd de wedstrijd in het slot door zijn tweede van de avond te maken, Morgan Guilavogui redde vervolgens nog de eer namens Lens.

Zo heeft Paris Saint-Germain na drie speelrondes de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De club uit Parijs, net als de voorgaande seizoenen de topfavoriet voor het winnen van de landstitel, stijgt vanaf de elfde naar de vierde plek. AS Monaco, Olympique Marseille (beide zeven punten) en Stade Brest (zes punten) staan er na drie wedstrijden iets beter voor. Er zijn daarnaast meerdere clubs die dit weekend nog naar de top van de ranglijst kunnen klimmen,

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen