Van Hanegem legt vinger op zere plek bij Feyenoord: 'Daar ging weer veel mis'

14 augustus 2023, 10:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem ziet het middenveld van Feyenoord als het probleem dit seizoen tot dusver. Na het vertrek van Orkun Kökcü en Sebastian Szymanski heeft trainer Arne Slot nog niet de ideale samenstelling gevonden. Ook het inbrengen van Quinten Timber – tegen PSV nog bankzitter – bleek niet de oplossing.

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal stonden Mats Wieffer, Calvin Stengs en Ramiz Zerrouki op het middenveld, tegen Fortuna Sittard was Stengs rechtsbuiten en stond Timber als nummer tien, maar ook dat was niet het juiste middenveld. “Daar ging weer veel mis. Te laag tempo, te veel balverlies, spelers die elkaar in de weg lopen en geen creativiteit”, schreef De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

“Gelukkig was Mats Wieffer er snel bij om aan te geven dat hij slecht speelt. Daar hou ik wel van. Al kon hij ook moeilijk anders zeggen, de rest was ook slecht op Bijlow, Hancko en Paixao na”, oordeelde Van Hanegem, die ook zag dat Lutsharel Geertruida een tik heeft gehad van het mislopen van zijn transfer naar RB Leipzig.

“Die zag RB Leipzig, de club waar hij miljonair had kunnen worden, zaterdag eventjes met 0-3 Bayern München overklassen. En dan speel je een dag later zelf 0-0 tegen Fortuna Sittard. Hij leek fysiek ook minder fris dan normaal, die hele soap heeft iets met die jongen gedaan. En dat is logisch”, nam hij hem nog wel in bescherming.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Wim van Hanegem een analyse maakt is hij vaak niet ver van de realiteit. Feijenoord maakt nu mee, wat Ajax afgelopen seizoen meemaakte: geen JC-schaal, met een geflatteerd (schuiver Cordoba !) gelijk spel te beginnen. Ik vind de selectie, ondanks de nieuwkomers ook niet toppie. We wachten het af, zwaar en moeilijk zal het wel voor Zuid worden.

gudo jelsma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is niet echt bijzonder nieuws wat die van Hanegem zegt....!!!!!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je ziet Slot ook worstelen met zijn (nu nog) middenvelders. Natuurlijk wordt Kokcu gemist en heeft Slot nog niet de nr.10 gevonden die hij beoogt voor dit team. Ik heb er echter wel vertrouwen in dat het helemaal in orde gaat komen.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We zullen zien. Tegen fortuna en psv hadden ze het vorig jaar ook moeilijk, dus de volgende wedstrijd kan je pas echt wat zeggen over welke kant het op gaat. Daarnaast is de transfermarkt nog ruim 2 weken open en kan er nog vanalles gebeuren.

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Mr Willem van Hanegem, dat hadden wij nog niet in de gaten, wel scherp opgemerkt maar ja wat wil je na zovele jaren Eredivisie gespeeld te hebben sedert de tijd dat jij nog buiten speelde met een vetervoetbal is er wel wat veranderd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen