Wesley Sneijder zet streep door Ajax-terugkeer: ‘Ze geven me geen gevoel van thuiskomen’

8 augustus 2023, 19:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-trainer Maurice Steijn sloot dinsdagmiddag tijdens de Open Dag in de Johan Cruijff ArenA niet uit dat Wesley Sneijder wordt toegevoegd aan zijn technische staf, maar de oud-speler lijkt zelf op Instagram een flinke streep door een rentree in Amsterdam te zetten. Volgens de recordinternational heeft zijn oude club ‘eenzijdig’ de gesprekken ‘on hold’ gezet en geeft die beslissing hem het gevoel dat men niet per se op hem zit te wachten.

Terwijl directeur voetbalzaken Sven Mislintat de afgelopen weken al druk bezig was de Ajax-selectie te versterken, sijpelde in de media het gerucht door dat Sneijder mogelijk zou terugkeren in Amsterdam. Voor de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale zou in de hoofdstad een rol als assistent-trainer in de maak zijn. Ajax-trainer Steijn bevestigde dinsdagmiddag dat de club inderdaad gesprekken heeft gevoerd met Sneijder. “We hebben met Wesley gesproken omdat het verzoek met name bij hem vandaan kwam. Hij wil zich volledig storten op het trainersvak”, legde Steijn uit voor de camera van ESPN.

Artikel gaat verder onder video

De kersverse hoofdtrainer van de Amsterdammers voegde eraan toe dat de gesprekken met Sneijder even on hold zijn gezet. Volgens de voormalig Oranje-international is dat een eenzijdig besluit geweest. “Zoals jullie weten heb ik de afgelopen maanden met Ajax gesproken over een terugkeer in de technische staf”, richt Sneijder zich op Instagram tot de Ajacieden. “Dit in combinatie met mijn beginnende trainersopleiding bij de KNVB en mijn brandende verlangen om iets terug te doen voor mijn club Ajax. Niet alleen wanneer het goed gaat, maar juist bij tegenwind. Ajax heeft nu eenzijdig de gesprekken ‘on hold’ gezet.”

Dat besluit is bij Sneijder niet goed gevallen. “Dit geeft mij geen basis voor samenwerken en zeker niet het gevoel van thuiskomen in een warm bad bij mijn jeugdliefde. Ajax kiest voor een koers die ver weg staat van het DNA waarin ik ben opgeroeid. Ik hoop dat dit leidt tot succes en ik wens ook oprecht iedereen bij Ajax het allerbeste. Uiteraard zal ik Ajax als fan blijven volgen. Eens een Ajacied. Altijd een Ajacied.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig, dan is dat hoofdstuk snel afgesloten. Wat een clown

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt lekker in Utrecht blyven

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goh! Wat een verrassing, Sneijder die iets toch maar niet. doet. Als voetballer absolute wereldklasse, daarna vervallen tot een hele slechte clown, een karikatuur. En uiteraard ligt het weer niet aan hem zelf. Turkse plannen met o.a. Burak Yilmaz, Ihattarren, de cursus coach betaald voetbal zijn wat betreft ook mooie voorbeelden van wie de afgezwaaide voetballer Wesley Sneijder is.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beter zo

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het meest tragische, hij maakt zichzelf wijs dat er echt mensen in Amsterdam en bij de Ajax fans in de rest van Nederland zijn die hier ook maar 2 tellen wakker van liggen.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op naar een volgende persoon die dan wél wlkom is.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niemand wat Ajax geeft niemand een kans zelfs hetiga niet steun haalt eerste seizoen helft ook niet

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die jongen heeft een Messiascomplex.

Eelko
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met Sneijder haal je alleen maar meer onrust binnen Ajax !! Met al zijn prive-toestanden.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen met ook maar een promille Ajax dna wordt eruit gewerkt en dat gebeurt al twee jaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen