'AZ wil van Ajax compensatie voor coronaseizoen 2019/20'

25 september 2023, 22:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AZ wil van Ajax compensatie voor het afgebroken seizoen 2019/20, zo weet Valentijn Driessen. De Alkmaarders zouden alleen bij een herstelbetaling bereid zijn om mee te werken aan het vertrek van Alex Kroes naar Amsterdam.

Kroes kan op 15 maart aan de slag bij Ajax. Een eerdere startdatum zit er vanwege zijn concurrentiebeding niet in. “Ik heb met iemand van AZ gesproken. AZ wil gewoon compensatie voor dat coronajaar”, zegt Van der Gijp maandagavond bij Vandaag Inside. “Dat is natuurlijk nog een open wond daar.”

Artikel gaat verder onder video

“Ajax mocht de Champions League in, terwijl ze in puntenaantal gelijk stonden. AZ heeft gezegd dat niet eerlijk te vinden. Dat steekt vooral directeur Robert Eenhoorn nog steeds heel erg. Ze hebben gezegd dat ze gewoon compensatie voor dat jaar willen”, legt de chef voetbal van De Telegraaf uit.

“Ajax heeft tientallen miljoenen opgehaald in dat jaar, dus dat is nauwelijks te betalen. Ajax heeft gezegd: daar beginnen we niet aan. Geen compensatie voor dat jaar, dat kost ze verschrikkelijk veel geld. Ze wachten dan wel tot maart.”

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AZ heeft 100% gelijk. De KNVB heeft toen schandalig gehandeld door Ajax te bevoordelen. Duidelijk en terecht dat AZ zich nog steeds gepakt voelt door de KNVB en Ajax. Ajax benadert AZ altijd arrogant en vanuit de hoogte. Ajax moet eens leren normale omgangsvormen te hanteren. Maar daar ontbreekt het nu ook weer aan door met juridische stappen te dreigen als ze gewoon hun eigen huis niet schoon kunnen houden. In plaats van schaamte weer die veel te grote bek als je dertien ploegen boven je op de ranglijst moet dulden.

Molenwheer FC
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Teveel in het vuilnis liggen slapen, swiebertje. Ajax stond op doelsaldo bovenaan en Altijd Zielug kan daar nog steeds niet mee overweg. Jullie probleem, niet dat van Ajax.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AZ heeft 100% ongelijk. De KNVB stopte de competitie toen Ajax bovenaan stond op basis van de regels (doelsaldo). Als AZ daar een probleem mee had of heeft moeten ze voor compensatie bij de KNVB zijn niet bij Ajax. Maar nogmaals Ajax stond gewoon volgens de regels bovenaan. Klaar.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo joh ik zou ajacied fff dimmen in deze situatie . Az had gewoon gelijk . Ajax stond voor op doelsaldo maar az was in vorm en ajax niet . Dus als jij hun frustratie niet snapt heb je heel weinig inlevingsvermogen . Maar goed dat blijkt ook wel uit je reactie . Ajacieden moeten gewoon fff pas op de plaatst maken .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De grootste clown bem jij joh . Alleen je snapt het niet en dat is erg triest 🤡

AlleHensAanDek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Grote kans dat bovenstaand verhaal verzonnen is. En het wordt alleen maar geplaatst door dit forum om een lekkere discussie op gang te brengen met voor- en tegenstanders. Heerlijk mensen tegen mekaar ophitsen.
Ik zou hopen dat er alleen maar artikelen kwamen met bewezen feiten en niet met 'ik heb met iemand gesproken'. Wie dan? De koffievrouw die iets gezegd heeft nadat Gijp haar een beurt gaf?

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ohja dit is ook nog gebeurd ja, een gratis en toegespeelde champions league deelname inclusief inkomsten. Maar oh wat is de knvb pro feyenoord. En wat zou het oneerlijk zijn om een 3-0 eindstand op te schrijven.

Anoniemand
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ok, dit is dus complete BS. Als Ajacied zijnde zal ik heel eerlijk zeggen dat ik dat "kampioenschap" maar half mee tel omdat het natuurlijk gewoon een onafgemaakt seizoen is. Maar dat gezegd hebbende, in het kader dat er toch een verdeling gemaakt moest worden voor de Europese toernooien enzo, ja, dat gaat simpelweg gewoon gebaseerd op de laatst genoteerde stand, en daar stond Ajax 'gewoon' bovenaan. Zeker niet een ideale situatie, maar AZ heeft zeker geen recht van spreken hier, en had echt niet meer recht op die plek dan Ajax had.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien niet maar het zou net als nu sjiek zijn als ajax tenminste iets had geregeld met az . Net als nu dat men gewoon de gevolgen had geaccepteerd ,of had gezegd laat maar dat uitspelen . Dat doen ze niet dus de club ajax heeft niet het vermogen zich in te leven in anderen

robinson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Revolutie: Je zou haast denken dat schurft een hersenaandoening is waaraan je lijdt, anders is je reaktie niet te begrijpen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch apart dat nu opeens dit bericht naar boven komt, paar jaar geleden en nu net na wat er gebeurd is krijg je dit bericht. Kijk ik ben het eens, het was gewoon oneerlijk, en schandalig, en dat zeg ik als Ajacied. Maar ik vind het vrij apart dat dit jaren geleden is en dat opeens dit bericht opduikt na een gestaakte wedstrijd waar Ajax supporters zich misdragen hebben.

AlleHensAanDek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'Ik heb met iemand gesproken'. Dat kan net zo goed een materiaalman of assistent trainer zijn die een mening heeft. Of misschien is het wel vd Gijps eigen mening en lult hij maar wat. Allemaal prima, maar moeten we daar artikelen over schrijven? Wat een triest nivo heeft het nieuws tegenwoordig.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is de reden van het protest van AZ. EREDIVISIE 2019/2020 15 dec. 2019 AZ - Ajax 1 - 0 01 mrt. 2020 Ajax - AZ 0 - 2 Voordat de competitie werd stilgelegd had AZ dus 2 keer gewonnen van Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen