Dit is wat Van Gaal volgens Van Hanegem had moeten doen in plaats van zeggen

8 september 2023, 16:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Algemeen Dagblad / ESPN

De complottheorie van Louis van Gaal over de WK-winst van Argentinië heeft de oren van Willem van Hanegem doen klapperen. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal beweerde deze week dat de Argentijnse titel een 'vooropgezet spel' was en Lionel Messi wereldkampioen moest worden.

Van Hanegem gelooft daar niets van. "Dat slaat nergens op", zegt hij in de AD Willem & Wessel-podcast. "En als hij zeker had geweten dat het zo was, dan stap je van het veld af. Dan zeg je: dit valt niet te winnen. Maar van Oranje leek het toch ook helemaal nergens op? Wij kropen allemaal in onze schulp, dan moet je er zelf ook een paar een kegel geven."

Artikel gaat verder onder video

De uitspraken van Van Gaal hebben de gemoederen de afgelopen dagen flink beziggehouden. "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen, en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is", zei hij voor de camera van de NOS over de kwartfinale die Oranje na strafschoppen van de latere wereldkampioen verloor.

Messi zelf reageerde in de nacht van donderdag op vrijdag op de uitlatingen van Van Gaal. "Opmerkingen van mensen die nooit dicht bij het winnen van een WK zijn geweest, zijn niet relevant", zei hij tegenover TyC Sports.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen