Van Gaal: 'Het WK was een vooropgezet plan, Messi moest wereldkampioen worden'

4 september 2023, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Louis van Gaal denkt dat Argentinië bewust is bevoordeeld tijdens het WK. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal, wiens ploeg in de kwartfinale verloor van de uiteindelijke wereldkampioen, zegt dat in een interview met de NOS.

"Ik wil er eigenlijk niet zoveel over kwijt. Het werd 2-2, er is een verlenging en er waren penalty's. Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen, en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is", aldus Van Gaal, die uiteraard de vraag krijgt hoe hij dat bedoelt. "Ik bedoel daar alles mee wat ik zeg." Of hij bedoelt dat Messi wereldkampioen moest worden? "Dat denk ik, ja. Ik heb nu genoeg gezegd volgens mij. Waarom gaan jullie altijd door als ik aangeef dat het voor mij genoeg is?"

Artikel gaat verder onder video

Het is een opmerkelijke uitspraak, zeker omdat in de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië liefst tien minuten aan blessuretijd werd opgeteld terwijl Oranje op zoek was naar de gelijkmaker. Ook werd een late vrije trap toegekend waaruit de 2-2 viel. Verder kreeg finaletegenstander Frankrijk twee penalty's in de finale, waaronder een penalty in de 118ste minuut waarmee een strafschoppenreeks werd afgedwongen.

Ben je het eens met Louis van Gaal?

Laden...
1644 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat heb ik vanaf het begin al gezegd. De voeballerij is een grote corrupte bende met aan het hoofd de FIFA en UEFA maffia.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als ARG met 2-1 voorstaat ,waarom laat hij dan 10 extra min doorspelen?

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Omdat hij nooit had verwacht dat ene Wout Weghorst 2x zo scoren. Doet hij anders nooit.

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hè v Gaal , jij bent een valse man, je bent een enge man, je bent vreselijke narsistische man.....😉😂

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jij bent een valse man. Rode kaart voor jou en penalty voor Messi!

KROTJE
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

BestBras, Het is een narSistische man, maar is een narCistische man. Geen dank.

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Louis doet een 'Van Hooijdonkje', moet hij niet doen

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wordt die man nou nooit eens ontzettend moe van zichzelf? Hij heeft dat totaal niet nodig, maar even een prijs ophalen in Nederland en in stilte weer vertrekken is er dan weer niet bij. Lekker golfen in de Algarve Louis en laat je narcistische trekjes maar los op je vrienden aldaar.

wilfried van de wijer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik geef Louis van Gaal gelijk. De voetbalwereld is corrupt. De zogenaamde grote voetballanden en bepaalde spelers worden bevoordeeld. Het laatste wk genomen, iedereen sprak, we gunnen het Messi zo, kijk nog eens terug ned- arg. Messi had al geel, maakt hij opzettelijk hands, elke andere speler zou dan rood krijgen, maar nee Messi niet, die zou de beker mee naar huis krijgen. En laten we ophouden dat hij de allerbeste speler ooit is. Nee echt niet. Hij komt niet in het rijtje Cruijff, Pele, Maradona. Dat waren persoonlijkheden, zei konden een wedstrijd bepalen, Messi loopt als een slak over het veld en dan doet hij een gewone actie, dan zwijmelen de verslaggevers of het hij dat alleen kan. Als Messi stopt is nu al bekend wie zijn opvolger is, Mbappe. Over 5 jaar zeggen ze, deze is beter dan Messi, en zo word de voetbalwereld gekker en gekker.

Ch. van Veen
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Laat van Gaal maar zijn naam maar veranderen in Trump (wat een loser)

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ah, jij moet er weer politiek van maken? ouwe deugneus!

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gewoon slecht tegen zijn verlies kunnen. Jammer na een mooie loopbaan

Eelko
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik ben het helemaal eens met van Gaal. Messi maakt een Handsbal en de scheidrechter kijkt ernaar en doet niks. Later in de wedstrijd kreeg Messi een gele kaart dus eigenlijk de tweede gele kaart !! En had de volgende wedstrijd niet eens mogen spelen !!

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Voor die penalty van Argentinie was verder ook geen VAR nodig. Leek me weer een zeer discutabele. Ze werden erg makkelijk gegeven. 5 stuks in totaal!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen