Frits Barend oppert verrassende naam bij Ajax: 'Maak hém technisch directeur'

21 september 2023, 08:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NPO1 / ProShots

Frits Barend schoof woensdagavond aan bij Op1 om zijn mening te geven over de grote onrust bij Ajax. De ervaren journalist heeft een duidelijke oplossing voor de problematiek voor ogen: meer oud-spelers moeten in zijn ogen inspraak krijgen op het beleid, waarbij hij een grote rol ziet weggelegd voor Rafael van der Vaart.

Ajax' directeur voetbalzaken Sven Mislintat ligt momenteel flink onder een vergrootglas. De Duitser baarde deze zomer opzien door meer dan honderd miljoen euro te spenderen aan liefst twaalf aankopen die allemaal vanuit het buitenland gehaald werden en waarvan veel supporters nog nooit gehoord hadden. Ook zou Mislintat intern al steun zoeken voor een bliksemontslag van de door hemzelf aangestelde trainer Maurice Steijn. Bovendien zou Borna Sosa, die overkwam van VfB Stuttgart, via een zakenrelatie van Mislintat zijn binnengehaald. Ajax is inmiddels een onderzoek gestart naar de gang van zaken.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Barend had veel van de huidige problematiek kunnen worden voorkomen door meer oud-spelers van de club te betrekken bij het technische beleid. "Daar liep een Frank Rijkaard rond, een John van 't Schip. Die willen misschien geen trainer meer worden, maar dan zeg je tegen hen: 'Goh, we hebben een speler op het oog bij Dortmund of Stuttgart, ga jij eens kijken'." Daarnaast ziet Barend ook een rol weggelegd voor Rafael van der Vaart. "Die zou je misschien wel technisch directeur kunnen maken", merkt hij op. "Administratieve dingen hoeft hij niet te doen, maar hij heeft verstand van voetbal!"

Post rondgebracht
Volkskrant-journalist Willem Vissers is het niet met Barend eens. "Er wordt altijd gedaan alsof bij Ajax alleen maar mensen kunnen werken die ooit iets bij de club gedaan hebben. Bij Feyenoord heb je directeur Dennis te Kloese en trainer Arne Slot. Die hebben van tevoren nooit iets met Feyenoord te maken gehad, maar zijn gewoon vakmensen. Het gaat erom dat je vakmensen hebt, en niet dat je mensen hebt die ooit voor Ajax hebben gevoetbald of ooit de post hebben rondgebracht namens Ajax", aldus Vissers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax heeft nieuwe mensen voor de raad van bestuur knikker eerst die oude raad er uit eringa politie gezeten Mosman pensioenfonds van Halst puinzooi achter gelaten fc Twente Hendriks volleybal die gasten hebben niets bij ajax te zoeken en Sven Mislintat eerst dat oplossen dan nieuwe mensen aan stellen

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik zou als Ajax zijnde Derksen (50jaar voetbalervaring/Oud Hoofdredacteur van VI) als TD en Gijp (oud Top-voetballer) als persvoorlichter aanstellen. Zij zijn altijd zo goed met hun meningen en denkwijzen en zij zeggen altijd wat zij vinden, wat wil je nog meer. Eventueel kunnen zij door Driessen geadviseerd worden, met als Algemeen Directeur: Van Gaal. Ha ha ha die Derksen en Gijpie.

Onno
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De enige die in aanmerking komt voor de functie van directeur is F. Bohdet. Die gelooft niet in complotten.

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een humor heb jij !

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Fritz Barend is toch die ouwe zijksnor. Gelukkig gaat hij er niet over en ook niet al die andere jankers . Ik vibd het bestuur en Mislintat echt super. Alleen Stein hoort in het circus .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen