'Nieuwe bestuursraad Ajax krijgt vorm: tweetal met 'Ajax-dna' treedt toe'

6 september 2023, 16:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

In een poging om meer 'Ajax-dna' toe te voegen aan de organisatie, staat Ajax op het punt om twee oud-spelers toe te voegen aan de bestuursraad. Het gaat om Edo Ophof en Pim van Dord, die beiden een jarenlange staat van dienst bij de club hebben.

Het Parool meldt woensdagmiddag dat het tweetal zal worden voorgedragen aan de vereniging. Ajax moest op zoek naar een nieuwe invulling van het orgaan dat 73 procent van de clubaandelen vertegenwoordigt en onder meer belast is met het aanstellen van de leden van de raad van commissarissen. De vorige bestuursraad stapte in mei van dit jaar voltallig op nadat binnen de club grote onrust was ontstaan vanwege het voornemen om de leden van de rvc vanaf nu te betalen voor hun werkzaamheden. In het verleden was dat bij Ajax een onbezoldigde taak.

Artikel gaat verder onder video

Ophof stond tussen 1980 en 1988 als speler onder contract bij Ajax. In die periode kwam hij tot 158 wedstrijden in de hoofdmacht (zestien doelpunten) en groeide hij bovendien uit tot international. Met de club werd hij drie keer kampioen van Nederland en won hij in 1987 de Europa Cup II. Toen Ophof tekende bij Ajax, nam de club nét afscheid van Van Dord, die op 27-jarige leeftijd al wegens een blessure was genoodzaakt zijn spelersloopbaan te beëindigen. In 1985 keerde hij echter terug als fysiotherapeut, een rol die hij jarenlang zowel bij Ajax als later ook het Nederlands elftal zou bekleden. Tussen 2016 en 2020 fungeerde hij als medisch manager in Amsterdam.

Naast Ophof en Van Dord zullen ook Jon Busink en Sirik Goeman toetreden tot de nieuwe bestuursraad; beiden kwamen als jeugdspeler uit voor Ajax. Daarnaast zullen ook Marjon Eijlers, die betrokken was bij de Ajax-vrouwen als teammanager, advocaat Christian Visser en René Zegerius ('al zestien jaar lid' én de man van VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz) deel uit gaan maken van de nieuwe bestuursraad die zal worden voorgezeten door Ernst Boekhorst. Laatsgenoemde is teammanager van de Nederlandse mannenhockeyploeg én hoofd sponsoring bij ABN-Amro.

Visser en Ophof zullen in eerste instantie niet formeel benoemd worden. Zij zijn "in eerste instantie adviseur van de raad, in afwachting van een statutenwijziging die uitbreiding tot 9 leden mogelijk maakt", zo schrijft Het Parool.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De rvc bij ajax is een grote flop Ze moeten die goed op de schop nemen

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is in vredesnaam Ajax DNA ? Sat een gezwam. Goed voetballen dat is het Ajax DNA.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat moeten al die hockeyers toch bij Ajax? Eerst die koekebakker van een Hendriks en nu weer Boekhorst. Blijf lekker met je eigen sport bezig, van voetbal hebben jullie geen verstand is wel gebleken.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Komt de echte Ajax-DNA dan weer eindelijk terug ? Laten we vooral daar sterk op hopen, vooral met wat er nu NIET zit ! ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen