Guardiola prijst voormalig Ajax-speler: ‘Hij behoort tot de vijf besten ter wereld op zijn positie’

25 mei 2024, 22:50   Bijgewerkt: 25 mei 2024, 23:01
Foto: © Imago

Manchester City likt de wonden na de met 1-2 verloren FA Cup-finale van zaterdag tegen aartsrivaal Manchester United. Pep Guardiola is na afloop van mening dat voormalig Ajax-verdediger Lisandro Martínez het verschil in de wedstrijd maakte namens United.

Martínez miste een groot gedeelte van het seizoen vanwege blessureleed, maar maakte op 15 mei tegen Newcastle United weer zijn rentree voor United. Tegen City speelde de Argentijn centraal achterin een verdienstelijke wedstrijd en dat levert hem na afloop mooie woorden op van Guardiola.

Artikel gaat verder onder video

“Lisandro Martínez behoort tot de vijf beste centrumverdedigers ter wereld. Hij maakte deze wedstrijd het verschil met zijn passes door onze verdediging heen”, wordt de manager van City geciteerd door diverse Engelse media.

Guardiola is opvallend kritisch op zichzelf. “Door mijn beslissingen kwamen we niet in de juiste posities in de aanval. Het is mijn fout, mijn wedstrijdplan was niet goed. Tactisch was het niet goed genoeg, ik was niet goed vandaag”, klinkt het schuldbewust.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Klopt Pep, die Martinez is een brutale goede (centrum-)back, altijd vervelend voor de tegenstander, hij werd heel goed door Ajax groot gemaakt en nu profiteren er andere clubs van.

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Alles wat goed is bij Ajax wordt meteen weggehaald. Geen wonder dat Ajax Europees steeds achteren de feiten blijft lopen. Bij de beste 12 van Europa zal Ajax nooit komen omdat ze ieder jaar leeggekocht worden !!!

FCJel
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ben benieuwd wie ze nu leeg koopt

Storm
Link gekopieerd!
    43
    + 1
avatar

Alsof het bij jouw "topclub" met allemaal die "topspelers" zo hard gaat. Geertruida zou onder de 50 miljoen niet mogen vertrekken riepen jullie allemaal. Wat zei ik? Tachtig! Giminez idem dito, misschien nog meer. Maar er is nauwelijks interesse en van allebei is hun marktwaarde gedaald. Gister nog het nieuws over Hanco die niet naar Liverpool gaat. Ze hebben geen interesse. Misschien eerst maar eens dáár wat over roepen voordat je sarcastisch over Ajax komt doen. Dat makkelijk scoren weten we nu wel joh.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dat gebeurt bij iedere Nederlandse club.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Das mooi voor hem, is hele goede speler, stond alleen bij het verkeerde team in het veld

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen