Rode kaart van Million Manhoef leidt tot zitting in Zeist op donderdagavond

18 september 2023, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Vitesse gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal aan Million Manhoef. De aanklager wil Manhoef drie wedstrijden aan de kant houden, waarvan één voorwaardelijk. Dat vindt Vitesse te zwaar, waardoor donderdagavond een zitting plaatsvindt op het bondsbureau in Zeist.

Manhoef ontving zaterdag tegen RKC Waalwijk (0-2 nederlaag) een rode kaart na een overtreding op de enkel van Yassin Oukili. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf in eerste instantie geel, maar besloot over te gaan op een rode kaart na het bekijken van de beelden. Op dat moment stond het overigens 0-1 voor RKC.

Trainer Phillip Cocu liet na afloop aan ESPN weten het oneens te zijn met de rode kaart. "Ik heb het teruggezien op de laptop. Zo'n actie is voor mij geen rode kaart. Hij mist net de bal en gaat eroverheen; op het moment dat hij de voet van de tegenstander raakt, buigt hij zijn benen en gaat met zijn knie naar voren, niet met gestrekt been. Hij houdt in en trekt zijn voet omhoog. Volgens mij zie je dat, als je op een scherm gaat kijken. Ik heb geen uitleg gekregen over waarom het rood was."

Als de schorsing van Manhoef blijft staan, zou hij de uitwedstrijden tegen Sparta Rotterdam (zondag 24 september) en FC Twente (woensdag 27 september) missen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen